Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2017 16:16 - PОДЕН ОТНОВО: ПРОМЯНА НА ТЯОТО, А НЕ НА УМА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2101 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2017 17:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 37:1-9

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. И подчертавам-Божията събота.

Господ ми показа да направя този урок. Света е така объркан, че всичко е наопаки. Повечето от нас са израсли в църква. И сме имали пастори които сме почитали и уважавали. И после сме дошли в истината и ето-това е най-трудното нещо. Да разберем, че цял живот са ни лъгали в предишните църкви. И ето-и по този въпрос са ни лъгали. За това, какво означава новороден. Но помислете-какво означава роден отново? Какво е това отново? Защото вече сте се родили вече на този свят. И това не е промяна на ума, но нещо, което е станало физически. И ако сте новородени-това означава, че наистина сте се родили отново! И ето-сега сте се родили като човеци. После ще се родите отново в семейството на Боговете. Ние нямаме вяра-ако наистина вярвате в Бога-ще му служите както Той иска и ето-Той ще ви благослови във всичко. Вижте-ако не сме се родили, ние просто не съществуваме в този свят.
Ще започнем урока от Йоан 3 глава-Исус е имал разговор тук с Никодим. И Никодим е задавал правилни въпроси. Обърнете внимание какво казва Исус! Нашето спасение е в нашите ръце лично! И никой не може да спаси никого!

1 Между фарисеите имаше един човек на име Никодим, юдейски началник.

Този Никодим е бил част от свещеничеството тогава на Юдея. Защото Рим е владеел тогава Юдея и за това тук става въпрос за религиозен водач

2 Той дойде при Исуса нощем и Му рече: Учителю, знам, че от Бога си дошъл учител; защото никой не може да върши тия знамения, които Ти вършиш, ако Бог не е с него.

Никодим разбира от къде е дошъл Исус

3 Исус в отговор му рече: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой отгоре, не може да види Божието царство.

И това тук е абсолютно-което Исус каза, че човек трябва да се роди отново за да влезе в Царството на Отец. И ето-Никодим попита важен правилен въпрос:

4 Никодим Му казва: Как може стар човек да се роди? може ли втори път да влезе в утробата на майка си и да се роди?

Да се родиш отново-как може това да стане? Защото става въпроса за повторение на нещо, което вече е станало и явно Исус говори за физическа промяна. Това е напълно валиден въпрос

5 Исус отговори: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство.

Водата тук е Божието Слово-то е първо. Не става въпрос за покръстване във вода! И ако нямате разбиране-няма да разберете нищо тук

6 Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух. Сега всички човеци са плът. Но ето-когато се родиш от духа-ще си дух.

Все още не сме духове, но това ще стане във времето му

7 Не се чуди, че ти рекох: Трябва да се родите отгоре. 8 Вятърът духа гдето ще, и чуваш шума му; но не знаеш отгде иде и къде отива; така е с всеки, който се е родил от Духа.

Вятърът духа където си иска. Чуваш го, но не го виждаш. И така е всеки, който е новороден. И ако сте така-то ще минете покрай мене и няма и да ви видя! Преди години един пастор ми казваше-трябва да се новородиш! Добре, казвам му-това е вярно, но ще стане когато дойде времето. И тогава ще можем да сме като вятъра-чуваш го, но не го виждаш-но ако те видя, казвам ти, като минеш покрай мене, ще те сваля на земята. От тогава той не си е позволил да мине покрай мене, защото знаеше, че не се шегувам. Вече 40 години не е минал близо до мене. И новорождението-ако не искат да ги видим-няма и да ги видим. И ето-когато се новородите-ще сте нещо ново. Някой ми казва-аз съм новороден-аз го гледам. Защо ме гледаш? Защото те виждам... Ако си новоредн-няма да мога да те видя.
Нека видим какво каза Исус-Йоан 20 глава. Господ винаги говори истината както е и никога не лъже. Вижте-ако и 1000 души повторят една лъжа-пак си е лъжа

1 В първия ден на седмицата Мария Магдалина дохожда на гроба сутринта, като беше още тъмно, и вижда, че камъкът е дигнат от гроба. 2 Затова се затича и дохожда при Симона Петра и при другия ученик, когото обичаше Исус, и им казва: Дигнали Господа от гроба, и не знаем где са Го положили.

Вижте това-Исус е възкръснал от мъртвите и е било още тъмно коато тя е отишла на гроба. И какво е това, което жената намери в гроба? Нищо! Та не ми казвайте на погребение, че това е само обвивката на някоя си сестра дето е починала. Не би трябвало да има нищо там!

19 А вечерта на същия ден, първия на седмицата, когато вратата на стаята, гдето бяха учениците, беше заключена поради страха от юдеите, Исус дойде, застана посред, и каза им: Мир вам!

Те бяха в заключена стая и ето-Исус се появи насред

20 И като рече това, показа им ръцете и ребрата Си. И зарадваха се учениците като видяха Господа.

Исус никога преди не се появяваше така, но сега вече беше дух. Те не го виждаха докато той не се материализира пред тях

24 А Тома, един от дванадесетте наречен Близнак, не беше с тях, когато дохожда Исус. 25 Затова другите ученици му казаха: Видяхме Господа. А той им рече: Ако не видя на ръцете Му раните от гвоздеите, и не туря ръката си в ребрата Му, няма да повярвам.

И това не е някакво невероятно изискване. Представете си-как бихте повярвали, ако не видехте и раните на Исус Христос-за Тома това беше трудно

26 И подир осем дни учениците Му пак бяха вътре, и Тома с тях. Исус дохожда, като беше заключена вратата, застана насред, и рече: Мир вам! 27 Тогава каза на Тома: Дай си пръста тука и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ.

Тома искаше да се увери, че това наистина е Исус. И ето-Исус пак се появи в заключена стая. Защото сега вече можеше-беше роден отново

28 Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой!

Тома разбра тогава, кой е Исус Христос! И го нарече Бог чак след възкресението му-ако го беше нарекъл Бог преди това-нямаше да е вярно. Сега обаче Исус беше Бог. Защо? Защото беше роден отново-в Семейството на Боговете. Никой апостол не наричаше Исус Бог преди това. Сега обаче Исус беше роден отново!
Павел е говорил по този въпрос-1 Коринтяни 15 глава. Вижте-никой не обръща внимание на написаното в Библията! За това някой си си играе със змиите, защото мисли, че Бог е казал, че дори и да настъпиш на змия-няма да ти се случи нищо. Но не става въпрос за такива змии, но за хора дето са като змии. Скоро един глупав пастор умря, защото го ухапа змия-и не поради това, че вярата му беше слаба, но поради глупоста му, че се занимаваше да лъже хората, че може да пипа отровни змии и нищо няма да му се случи.

1 Още, братя, напомням ви благовестието, което ви проповядвах, което и приехте, в което и стоите, 2 чрез което се и спасявате, ако го държите според както съм ви го благовестил, - освен ако сте напразно повярвали.

Господ винаги ясно казва какво трябва да правим. Винаги има условие също-„ако“! И ако не вървим в пътя на Господа-ще отпаднем. Няма такова нещо като „от както бях спасен“. Никой не е спасен до края и всеки може да отпадне ако спре да следва Господа както Той изисква!

3 Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията; 4 че бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията;

Според Писанията! И ако не разбирате Писанията-Старият Завет дето е от Битие до Малахия-нищо не ви е ясно

5 и че се яви на Кифа, после на дванадесетте, 6 че след това се яви на повече от петстотин братя наведнъж, от които повечето и досега са живи, а някои починаха; 7 че после се яви на Якова, тогава на всичките апостоли; 8 а най-после от всички яви се и на мене, като на някой роден не във времето.

И на края се е явил и на Павел-като някой, който се е родил преждевременно. Но какво означава това? Има време в което всеки ще се роди отново. Но ето-Исус се е родил отново преди времето на всички други хора-„роден не във времето”. А нека си припомним-Павел е съсипвал Църквата. И когато Павел се е обърнал към Господа-Църквата е имала мир на всякъде.
Господ се е представил на Павел-2 Коринтяни 12 глава-ето кога Павел го е срещнал.

1 Принуден съм да се хваля, при все че не е за полза; но сега ще дойда до видения и откровения от Господа. 2 Познавам един човек в Христа, който, преди четиридесет години, (в тялото ли, не зная, вън от тялото ли, не зная, Бог знае), бе занесен до третото небе.

Павел не говори за себе си, но за Исус-той е отишъл на третото небе! И не знае що за тяло е било това. Няма никакво усещане извън тялото-ако имате такова, значи пушите или пиете нещо... И Павел никога не е отивал на третото небе

3 И такъв човек, познавам, (в тялото ли, без тялото ли, не зная; Бог знае),

Павел говори за кого тук? Нито е за себе си, нито е за някой си човек, но говори за Исус.
Деянията 9 глава

1 А Савел, като още дишаше заплашване и убийство против Господните ученици, отиде при първосвещеника.

Името на Павел е било Саул-от племето на Вениамин. И е бил кръстен по името на първият Цар на Израел-Саул

2 и поиска от него писма до синагогите в Дамаск, че, ако намери някой от тоя Път, мъже или жени, да ги докара вързани в Ерусалим.

Павел е бил голям противник на Църквата на Господа. Защото е мислел, че тя е някаква си секта

3 И на отиване, като наближаваше Дамаск, внезапно блесна около него светлина от небето. 4 И като падна на земята, чу глас, който му каза: Савле, Савле, защо Ме гониш?

И ето-Павел е видял невероятна светлина от небето

5 А той рече: Кой си Ти, Господи? А Той отговори: Аз съм Исус, Когото ти гониш.

Павел е унищожавал Църквата на Господа и ето сега-Господ Исус се явява във вида си. Но който докосва Израел-докосва зеницата на окото на Отец. За това говори Павел когато казва, че е видял човек, който е отишъл до третото небе-за Исус, който след като се е родил отново е Бог. И ето сега-Павел започва да се променя

8 И Савел стана от земята, и когато отвори очите си, не виждаше нищо; и водеха го за ръка та го въведоха в Дамаск.

Господ се е показал на Павел-и Павел не е видял точно, освен невероятна светлина, която го е ослепила. Вижте-хората не светят така-само духовмните същества светят така. Нека ви покажа пример-Данаил 12 глава

1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.

Това е Великата скръб и краят й

2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.

Исус ни каза и това

3 Разумните ще сияят със светлостта на простора, и ония, които обръщат мнозина в правда като звездите до вечни векове.

И тези които се родят отново-ще светят както звездите вечно. Това са праведните и те ще са богове. Нека ви покажа нещо: хората се опитват да поставят Моисей и Илия в небето-защото не четат Бибилята. Библията не е била писана с глави и стихове. Човеци са решили да направят по-лесно за четене и са поставили глави, стихове, точки, запетаи. И ако вие не разбирате какво четете-целият ви ум ще се измени. И ще следвате наистина разните басни. И тук дори главата 16 не свършва както някой е рещил Матей 16 глава

24 Тогава Исус каза на учениците Си: Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека дигне кръста си, и така нека Ме последва.

И ако искате да следвате Господа-трябва да се отречете от всичко. И да го следвате както той иска!

27 Защото Човешкият Син ще дойде в славата на Отца Си със Своите ангели; и тогава ще въздаде всекиму според делата му.

А-значи ще бъдете съдени по делата си. Някой ви казва, че дела не трябват... Лъжат ви

28 Истина ви казвам: Има някои от стоящите тука, които никак няма да вкусят смърт докле не видят Човешкия син идещ в царството Си.

И някои от тези на които Исус казва това няма да умрат докато не видят Исус в Царството си. И сега нека продължим директно да четем в тази 17 глава на Матей-защото иначе не става ясно

1 И след шест дни Исус взема Петра, Якова и брата му Иоана, и ги завежда на една висока планина на саме. 2 И преобрази се пред тях; лицето Му светна като слънцето, а дрехите Му станаха бели като светлината. 3 И, ето, явиха им се Моисей и Илия, които се разговаряха с Него.

И ето-Исус се преобрази! Шест дена след като им заяви, че ще им покаже Царството си. Това е съвсем просто-нали? И всичко, което те видяха беше видение от бъдещето. И там всички светят като звездите. Моисей беше дълго време с Господа и ето какво стана с него-Изход 34 глава. Моисей поиска от Господа да му се покаже

1 След това Господ каза на Моисея: Издялай си две каменни плочи, като първите; и ще напиша на тия плочи думите, които бяха на първите плочи, които ти строши.

Хората ви казват, че вече няма Закон. Но как така след като Моисей строши първите плочи от камък, написани от Господа лично-Закона, то Господ му заповяда да направи още две плочи като първите и ето-Господ ще напише същият Закон

2 Бъди готов за утринта, и на утринта качи се на Синайската планина та застани пред Мене, там на върха на планината. 4 И така, Моисей издяла две каменни плочи, като първите; и на утринта, като стана рано, изкачи се на Синайската планина, както му заповяда Господ, и взе в ръцете си двете каменни плочи. 5 И Господ слезе в облака, застана там до него, и прогласи Господното Име. Господ е бил там. 6 Господ замина пред него и прогласи: Господ, Господ, Бог жалостив и милосърд, дълготърпелив, Който изобилва с милост и с вярност,

Той говори за Отец! Исус представя Отец, за него говори на Моисей!

8 Тогава Моисей бързо се наведе до земята и се поклони; И ето Моисей така много се уплаши, че падна на земята да се поклони. 28 И Моисей стоя там с Господа четиридесет дена и четиридесет нощи без да яде хляб, или да пие вода.

И Господ написа на плочите думите на завета, Десетте Заповеди. И ето-същите десет заповеди са на новите плочи. И вие казвате, че вече няма Закон? Играете си със себе си. И тези 10 заповеди трябва да ги пази всеки, който се кръщава във вода! Това съвсем не е шега. И на 10 десет заповеди се държи всичкото. Същите 10 се съдържат в двете за които Исус каза

29 И като слизаше Моисей от Синайската планина, държащ двете плочи на откровението в ръката си, при слизането си от планината Моисей не знаеше, че кожата на лицето му блестеше понеже бе говорил с Бога.

Моисей не знаеше, че лицето му свети. Защото е бил с Господа-вече е започнал да се променя

30 Но Аарон и всичките израилтяни, като видяха Моисея, че, ето, кожата на лицето му блестеше, бояха се да се приближат при него.

И те не са могли да разберат, че това е същият Моисей и са се плашели. И от този ден Моисей не можеше да им се явява с открито лице пред тях

31 За това Моисей ги повика; тогава Аарон и всичките началници на обществото се върнаха при него, и Моисей говори с тях. 32 След това се приближиха и всичките израилтяни; и той им заповяда всичко що Господ му беше говорил на Синайската планина. 33 И когато Моисей свърши говоренето си с тях, тури на лицето си покривало.

И това не можеше да се промени. Моисей вече беше започнал да става както духовните същества

34 Но когато влизаше пред Господа да говори с него, Моисей вдигаше покривалото догде да излезе; тогава излизаше и говореше на израилтяните онова, което му беше заповядано. 35 И израилтяните виждаха лицето на Моисея, че кожата на лицето му блестеше; а Моисей пак туряше покривалото на лицето си, догде да влезе да говори с Господа.

Моисей е бил с Господа само за 40 дена и вижте какво е станало с него. Енох е ходил по Бога за 300 години. Разбирате ли това? И Енох и до днес е сред нас тук-но не го виждаме.
Нека видим Матей 13 глава-това тук трябва да го разберем. Исус е казал една притча и апостолите не са я разбрали. Исус я обяснява

36 Тогава Той остави народа и дойде в къщи. И учениците Му се приближиха при Него и казаха: Обясни ни притчата за плевелите на нивата.

Това е притчата за плевелите. Някой е отишъл да засее добро семе, но после са се появили и тръни. И когато служителите са искали да оплевят тръните, господарят не им е дал

37 А в отговор Той каза: Сеячът на доброто семе е Човешкият Син; 38 нивата е светът; доброто семе, това са чадата на царството; а плевелите са чадата на лукавия; 39 неприятелят, който ги пося, е дяволът; жетвата е свършекът на века; а жетварите са ангели.

Това е великата скръб

40 И тъй, както събират плевелите и ги изгарят в огън, така ще бъде и при свършека на века. 41 Човешкият Син ще изпрати ангелите Си, които ще съберат от царството Му всичко що съблазнява, и ония, които вършат беззаконие,

Това е в края на великата скръб

42 и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби.

Всики грешници ще идат в огненото езеро и там ще са вечно-скърцане със зъби, а не скръцване със зъби

43 Тогава праведните ще блеснат като слънцето в царството на Отца си. Който има уши [да слуша], нека слуша.

И тогава в Царството на Отец праведните ще блестят като слънцето. И ето-в Царството на Отец плът и кръв няма да има. Няма да бъдем човеци повече. Ще бъдем богове и ще светим като звездите. Това ще стане като се родим отново.
И Господ не лъже когато ни казва това-Числа 23 глава. Всичко е така просто-само трябва да вярвате това, което четете. Простички неща са. Но хората не искат да четат и за това не знаят. А искат да направят Господа както са те-не може да стане! И защо искате да бъдете човеци и не богове?

19 Бог не е човек та да лъже, Нито човешки син та да се разкае; Той каза, и няма ли да извърши? Той говори, и няма ли да го тури в действие?

Каквото каже Господ-изпълнява го защото не е човек, но е Бог и не лъже никога и точно както го е казал. И ако искате да бъдете в Царството на Отец и да сте негово дете-трябва да се родите отново. За да бъдете богове.
Нека видим Битие 1 глава защото реда е поставен от Господа още тогава

11 И Бог каза: Да произрасти земята крехка трева, трева семеносна и плодоносно дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе да е в него на земята; и стана така.

Започва с растенията. И всичко е според вида си

20 И Бог каза: Да произведе водата изобилно множества одушевени влечуги, и птици да хвърчат над земята по небесния простор. 21 И Бог създаде големите морски чудовища и всяко одушевено същество, което се движи, които водата произведе изобилно, според видовете им, и всяка крилата птица според вида й; и Бог видя, че беше добро.

Всички същества според вида си

22 И благослови ги Бог, казвайки: Плодете се, размножавайте се и напълнете водите в моретата; нека се размножават и птиците по земята. 23 И стана вечер, и стана утро, ден пети. 24 И Бог каза: Да произведе земята одушевени животни, според видовете им: добитък, влечуги и земни зверове, според видовете им; и стана така.

И винаги е според вида си-това е реда дето е поставен още от началото. Господ ви дава важно съобщение! Не можете да имате маймуна дето ще стане на човек! Всеки звяр по вида си!

25 Бог създаде земните зверове според видовете им, добитъка - според видовете му, и всичко което пълзи по земята, според видовете му; и Бог видя, че беше добро. 26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.

Но какво виждаме тук-вече не е според вида! Защото човекът е създаден по образ и подобие на Боговете, но не е според вида им! Иначе щеше да е Бог още от сътворението си. И това, което четем тук-то напълно убива теорията на еволюцията. Защото всичко е според вида си. И ако искате да видите еволююция-вижте пеперудите-първо са гъсеници и от тях идват пеперудите

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

И когато Господ ни сътвори-ако искаме да видим, как изглежда Бога-вижте се в огледалото. Както изглеждаме ние-така изглежда и Отец, така изглежда и Сина. Но не сме по техният вид, защото сме човеци и умираме. По техният образ и подобие сме!
Нека видим сега как точно ни е сътворил Господ-Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Господ не е поставил душа в човека, но въздух и човека е станал жива душа! Вижте как просто е. Ние сме душите

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Господ е засадил всички дървета и също е поставил още две дървета. Хората не знаят, че Исус е бил на земята и е ходил по нея. Той е Дървото на живота

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Сатана е дървото на познанието. И както разбирате-вече е бил изхвърлен от третото небе. И ето какво каза Господ на човека-не говори със Сатана. Смъртта още не е съществувала-нали?
Битие 3 глава

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;

И ето ви чистата лъжа!

5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

Жената е трябвало да избяга точно тогава далече от Сатана. Защото е трябвало да вярва на Господа, не на Сатана

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

И ето-жената е яла от плодовете на лъжата. И ето какво е станало тогава. Защото жената даде от същите плодове и на Адам

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

Не каза: Защото си слушал думите на Сатан, но си слушал думите на жената

19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

И какво казва Господ-че от земята сме взети и там се връщаме. И ако някой ви казва, че ще идете на небето като умрете-то той е от служителите на дявола

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото;

Сатана не е излъгал за това-нали?

и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -

Какво разбираме тук-че ако човека сега отидеше и говореше с Дървото на живота, би разбрал как да живее вечно. Това би било много лошо след като човека наруши заповед на Бога. Вижте-когато станем богове-няма да има нищо, което да не е във властта ни. И ще сме разбира се много повече от ангелите. За това-Бог не можеше да допусне да се научим как да живеем вечно

23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет. 24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

И Бог постави херувимите да пазят Дървото на живота! И ако Бог не беше направил така-представете си в какъв свят бихме живели-всичките тези ужаси умножени по 1000 или повече и никой не може да умре... Разбирате ли колко сериозно е това? Ние не трябваше да умираме, но ето какво стана поради греха на Адам.
Псалм 82. Хората се мислят за по-умни от Господа! Никак не сте. Все още отивате на тоалетна и не можете да промените нищо. Можете ли да поставите отново коса на главата си? Можете ли да изгладите бръчките си? Какво можете да направите изобщо, което Бог може?

1 Бог стои в Божия събор, Съди всред боговете.

Кои са тези богове? Ако Господ ви нарича богове-то какви сте-богове!

2 До кога ще съдите несправедливо, И ще лицеприятелствувате към нечестивите? (Села.)

Още от Едем човека избра да бъде със Сатана

6 Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния. 7 А при все това вие ще умрете като човеци, И ще паднете като един от князете.

Е кой умира-ние! Господ казва, че сме богове-аз вярвам на това, кето Господ казва. Дори и Исус говори по този въпрос-Йоан 10 глава. Време е да намерите, че за сега сте само пръст. И всичко може да ви убие... За какво се мислите? 24 Между това юдеите Го заобиколиха и Му казаха: До кога ще ни държиш в съмнение? Ако си Ти Христос, кажи ни ясно. Всички са знаели, че той е Христос. Но не и тези.

25 Исус им отговори: Казах ви, и не вярвате. Делата, които върша в името на Отца Си, те свидетелствуват за Мене.

Делата на Исус показваха от къде е дошъл

30 Аз и Отец едно сме. 31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият. 32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни? 33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

Защото Исус каза, че Отец е неговият Баща. Те разбираха какво означава това-че Исус се обявява за Бог

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"? 35 Ако са наречени богове ония, към които дойде Божието слово, (и написаното не може да се наруши),

Писанието не може да бъде нарушено! И какво ви казва това-че ще бъдете богове. Господ не лъже никога

36 то на Този, Когото Бог освети и прати на света, казвате ли, богохулствуваш, защото рекох, Аз съм Божий Син?

Е защо ми казвате, че богохулствам, ако това е, което пише в Писанието? Исус знаеше всичко това. Защото той и Отец са се консултирали и са решили, кой ще дойде да умре и как ще стане всичкото. Исус ви дава да знаете, че Отец твори богове. Но този човек така много уплете конците, че ето сега-Исус трябваше да бъде пратен за да възстанови творението.
Някой трябваше да дойде и да ни спаси-Галатяните 4 глава. Хората ритат против единствената врата, която води към спасението и вечният живот-Исус Хистос.

1 Казвам още: До тогаз, до когато наследникът е малолетен, той не се различава в нищо от роб, ако и да е господар на всичко,

Защото няма ума на възрастен за да наследи наследството

2 но е под надзиратели и настойници до назначения от бащата срок.

Докато не се развие ума ви, вие сте все още деца. И околната среда определя вашето поведение. Докато не дойдете при Гспода и не започнете да растете

3 Така и ние, когато бяхме малолетни, бяхме поробени под първоначалните учения на света; 4 а когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона,

Закона за Жертвоприношенията-под него са били израиляните

5 за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението.

Отец изпрати Исус, който се роди от жена и не е имал физически баща на земята. И чрез него само можем да получим осиновяването. Духовните същества не се размнижават-не могат да имат деца! Тогава как могат да имат деца-чрез осиновяването! И като ни възстанови, Господ ще ни направи такива каквито трябваше да бъдем от самото начало, но ние се изхитрихме да допуснем греха...

6 И понеже сте синове, Бог изпрати в сърцата ни Духа на Сина Си, Който вика: Авва, Отче! 7 Затова не си вече роб, но син; и ако си син, то си Божий наследник чрез Христа.

И ако станеш син-ставаш сънаследник с Исус-ставаш Бог. И ето-Исус дойде за да ни покаже как става това и ако ние ги следваме, ще станем като Господ Исус-богове. Тези неща Господ ги е поставил тук за да видим какво и как да направим, за да се върнем при Него.
Римляните 8 глава

14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.

Докато се водите по духа на Словото-Библията както е-сте синове и дъщери-на Бога

15 Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче!

Ние знаем какво да правим за да бъдем осиновени-да пазим Закона и всичко, което Господ е заповядал

16 Така самият Дух свидетелствува заедно с нашия дух, че сме Божии чада. 17 И ако сме чада то сме и наследници, наследници на Бога, и сънаследници с Христа, та, ако страдаме с Него, да се и прославяме заедно с Него.

И ако достигнем до това-ще сме сънаследници. АКО-обърнете вниание на условието-страдаме с него и ще се и прославим заедно с него

19 Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове.

Ние сме това създание! И ние се борим за да станем деца на Отец

21 с надежда, че и самото създание ще се освободи от робството на тлението, и ще премине в славната свобода на Божиите чада. 22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега. И до сега въздишаме и сме в мъка за да достигнем до финала, нашето тяло се разлага дневно 23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.

И тогава нашето тяло-което сега се разваля и умира-ще бъде променено, ще стане тяло от светлина. Ще бъдем богове. И тогава няма вече да можем дори да правим грешки.
Нека видим 2 Петрово 1 глава

2 Благодат и мир да ви се умножи чрез познаването на Бога и на Исуса, нашия Господ. 3 Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила;

Господ ни е дал вечен живот-стига да го искаме-можем да получим знанието. Дал ни е всичко необходимо

4 чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество, като сте избягали от произлязлото от страстите разтление (на тялото) в света;

И ни е дал обещанията чрез Словото си, че ако устоим-ще станем както е Той. И трябва да бягаме от изкушенията на света. Човека не е божествен. Само Бог е божествен. Ние сме направени да изглеждаме като Бога, но не сме по вида му. Докато сме в това тяло от кръв и плът, не можем да сме вечни и божествени. И ето ако достигнем до това, какво ще бъдем-Филипяните 3 глава-ще бъдем богове

20 Защото нашият разговор е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа,

От небето идва Божието Слово-нали така?

21 Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

И ето-Той ще промени нашето тяло. Не ново тяло-нашето тяло! Но вече ще е напълно от нова материя. Нашето си тяло. А всеки, който е разбирал, е знаел, че това ще стане. И ще сме както е Той.
Нека видим Йов 14 глава-всички са знаели за това ново-рождение

10 Но човек умира и прехожда; Да! човек издъхва, и де го? 11 Както водите чезнат из морето, И реката престава и пресъхва, 12 Така човек ляга, и не става вече; Докато небесата не преминат те няма да се събудят, И няма да станат от съня си.

Човек умира, отива в земята и ще е там временно-докато небето се свие като свитък. Слънцето ще потъмнее, луната също и звездите ще паднат. Тогава този човек ще бъде възкресен. И ето-мъртвите са си мъртви!

13 О, дано ме скриеше Ти в гроба, Да ме покриеше догде премине гневът Ти, Да ми определеше срок, и тогава да би ме спомнил! Скрий ме в гроба докато премине гнева ти и ме възкреси.

Само Господ Исус е възкръснал и роден отново преди всички човеци-Павел за него говори

14 Ако умре човек, ще оживее ли? През всичките дни на воюването си ще чакам, Докато дойде промяната ми.

Каква промяна-ако се родиш отново в Семейството на Боговете-ще си променен

15 Ще повикнеш, и аз ще Ти се отзова; Ще пожелаеш делото на ръцете Си.

Цялото нещо Господ го е показал. Адам и Ева избраха погрешното в Едем. Ако биха се подчинили на Бога-сега никой не би умирал.
1 Коринтяни 15 глава-какво ще е новото ни тяло

35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат? 36 Глупако, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре. 37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго;

Тялото, което пускаш в земята няма да е същото когато излезе от земята. И дори и неправедните ще получат нови тела дето не умират...

38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло. 40 Има и небесни тела и земни тела, друга е, обаче, славата на небесните, а друга на земните.

Духовните същества светят! Това за което говори Павел е външно как се проявяват. Ако сме богове и влезем в тъмна стая, ще осветим всичко!

42 Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление; 43 сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила; 44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло.

Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло. И ето-когато дойде Господ Исус отново-праведните ще станат с нови тела. Духовни, но хората не мислят за това-за тела говорим тук!

45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух.

Написано е в Битие 2 глава 7 стих-първата част на изречението

46 Обаче, не е първо духовното, а одушевеното, и после духовното.

Първо трябва да сте родени от жена и после ще станете с ново духовно тяло

47 Първият човек е от земята, пръстен; вторият човек е Господа от небето.

Първият човек е Адам-сътворен от земята-адама. Последният Човек Адам, също дойде като пръст-Исус, който дойде от небето и като възкръсна-той стана първият възкръснал човек, който стана Бог и влезе в семейството на Боговете, като вече имаше ново духовно тяло

49 И както сме се облекли в образа на пръстния,

Първо сме се родили като човеци-това е първото рождение. ще се облечем и в образа на небесния. Това ще е второто ни рождение

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

Става въпрос за Царството на Отец-там плът и кръв няма да има. 51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

Никой няма да отива на небето-но всички ще бъдем променени

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.

При седмата тръба! За него пише и в 1 Солунци 4 глава

53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.

Знаете ли защо трябва да стане това-защото Господ каза, че стои в събранието на боговете. Само Бог е безсмъртен-за това ние ще сме богове-ако устоим в истината до края. И никой вече няма да умира. И ще сме както Бог-по неговият вид. Защото Той ще ни осинови. А започна с Исус

54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

Смъртта ще бъде отстранена от масата и всички ще са безсмъртни. Никой няма да умира-дори и тези в огненото езеро. А явно е, че няма друг нчин з тях. Помислете добре над това!
Колосяни 1 глава

12 като благодарите на Отца, Който ни удостои да участвуваме в наследството на светиите в светлината;

И ще сте духовни същества-от светлина

13 Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син. 14 В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете;

И ни изкупи чрез кръвта си

17 и Той е преди всичко, и всичко чрез Него се сплотява.

Исус е преди всичко-нали Той е сътворил всичкото

18 И глава на тялото, то ест, на църквата, е Той, Който е началникът, първороден от мъртвите, за да има първенство във всичко.

Той е Първородният от мъртвите-това го прави вторият Адам! И когато се роди отново-стана Син на Отец. Първородният!
Нека видим това-Деянията 13 глава

32 И ние ви донесохме блага вест за обещанието дадено на бащите ни, Господ е дал обещание. 33 че Бог го изпълни на техните чада, като възкреси Исуса; както е писано и във втория Псалом: - "Ти си Мой Син, Аз днес Те родих".

В кой ден Отец осинови Исус-в деня когато го възкреси от мъртвите. Нека видим Псалм 2, защото всичко е предначертано от самото начало

1 Защо се разяряват народите, И племената намислюват суета? 2 Опълчват се земните царе, И управниците се наговарят заедно, Против Господа и против Неговия Помазаник, като казват: 3 Нека разкъсаме връзките им, И нека отхвърлим от себе си въжетата им. 4 Тоя, Който седи на небесата, ще се смее; Господ ще им се поругае. 5 Тогава ще им продума в гнева Си, И в тежкото Си негодувание ще ги смути, казвайки: 6 Но Аз поставих Царя Си На Сион, светия Мой хълм.

Сега много внимавайте на следващият стих

7 Аз ще изявя постановлението; Господ ми каза: Ти си Мой Син; Аз днес те родих.

Това ви показва, че Исус трябваше да дойде и да възкръсне от мъртвите, за да стане Син на Отец!

12 Целувайте Избраника, за да се не разгневи, Та погинете в пътя; Защото скоро ще пламне Неговият гняв.

Блажени са всички, които се надяват на Него. И сега ще видим, кога Исус стана Син на Отец-Римляните 1 глава. Искаме да видим духовните синове на Бога.

1 Павел, слуга Исус Христов, призван за апостол, отделен да проповядва благовестието от Бога, 2 (което по-напред Той беше обещал чрез пророците Си в светите писания), 3 за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство, 4 а по Дух на светост биде със сила обявен като Божий Син чрез възкресението от мъртвите;

Стана Син на Бога-стана Бог-чрез възкресението на мъртвите-тогава стана Син на Бога. В денят в който излезе от гроба. И това е станало в събота-на края на денят. Защото следващият ден е осми-тогава вече плът и кръв няма да има. И имаше ВСЯКА власт. Той е Първородният от мъртвите. Всеки според вида си! Сега вече Исус стана от човек на Бог! И това стана при възкресението му-тогава се ново-роди! Римляните 8 глава

28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.

Неговото намерение е да твори богове

29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;

И ако ние следваме Бога както Той иска-ще бъдем синове и дъщери на Отец, братя и сестри на Исус. И ще имаме същата власт. Но кога ще стане това-Лука 20 глава. Имало е закон в Израел-ако човек умре и остави жена си без деца, брат му да вземе жената и да издигне потомък на брата си. Имало е 7 братя които са умрели и пак не са оставили потомък. Садукеите са питали Исус-при възкресението тя на кого ще ежена?

34 А Исус им рече: Човеците на този свят се женят и се омъжват; 35 а ония, които се удостоят да достигнат онзи свят и възкресението от мъртвите, нито се женят нито се омъжват.

В Царстовото на Отец никой не се жени или омъжва. И не могат да умрат

36 И не могат вече да умрат, понеже са равни на ангелите; и, като участници на възкресението, са чада на Бога.

И ще са деца на Бога. С власт! При възкресението, а и не могат да умрат вече, при това ще са над ангелите

37 А че мъртвите биват възкресени, това и Моисей показа в мястото дето писа за къпината, когато нарече Господа "Бог Авраамов, Бог Исааков и Бог Яковов". 38 Но Той не е Бог на мъртвите, а на живите; защото за Него всички са живи.

Моисей ви е показал това нещо, но никой не обръща внимние. Бог е Бог на живите! Защото всички ще оживеят! Бог знае какво ще бъдем-затова ви казва в Псалм 82, че съди сред боговете Йоан 4 глава

24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

Бог е Дух! И нека видим, чий Баща е Той-Евреите 12 глава

6 Защото Господ наказва този, когото люби, И бие всеки син, когото приема",

Отнася се за всеки един дето приема, и за вас също, сестри

7 Ако търпите наказание, Бог се обхожда с вас като със синове; защото кой е тоя син, когото баща му не наказва? 8 Но ако сте без наказание, на което всички са били определени да участвуват, тогава сте незаконно родени, а не синове.

Вие имате деца и когато те прекалят-вие ги натупвате. Но ако не са ваши-ви е все това какво правят. Така е и Господ-ако сега нищо не ви се случва-то дали не сте се запътили за огненото езеро?

9 Освен това, имали сме бащи по плът, които са ни наказвали, и сме ги почитали; не щем ли повече да се покоряваме на Отца на духовете ни и да живеем?

Отец на духовете! Той е Отец на духовете, не на плът и кръв! Ние сме направени по неговият образ, но не според вида му. Но когато бъдем възкресени-ще бъдем според вида му! И ще сме родени отново вече в Семейството на Боговете-Елохим. И тогава ще можем да се явяваме където поискаме и да се появяваме когато поискаме и при това-ще имаме всяка власт-без ограничения. И ако някой ви казва, че е новороден-но не може да прави тези неща-той ви лъже! Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171884
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031