Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2009 19:58 - без заглавие
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 980 Коментари: 3 Гласове:
0



Понякога не можеш да помогнеш на тези, които обичаш най-силно в този свят. Принципна невъзможност, която не се променя нито от силата на обичта ти, нито от силата на желанието ти. Ти просто не можеш - няма болка равна на тази. Няма нищо по-страшно, което може да ти се случи от това, да си неспособен да спасиш любим човек. Усещаш как не ти достига въздух в гърдите. Започваш да се съмняваш във всичко, в което си вярвал. Започваш да си мислиш, че молитвите са празни думи, прошепнати на вятъра.

Сърцето ти е смело и прави смели смели планове, ала те всичките са непотребни. Нищо не боли повече от мисълта, че всичко, на което си способен е недостатъчно, за да спасиш някого. И ти остават само топлите думи, само безкрайната обич, само смелата усмивка. А те не свършват работата, те само подкрепят по пътя към ешафода.

Когато онова, което трябва да направиш не съществува, когато става дума за живот и смърт, когато няма сила по-голяма от обичта ти, а тя се оказва недостатъчна? Какво остава?



Тагове:   дневник,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariani - Остава вярата. А силата на любовта е ...
13.04.2009 21:31
Остава вярата. А силата на любовта е неизмерима величина...и още: когато силно обичаме, трябва да сме готови да дадем свобода...
цитирай
2. milamam - Остава да търсиш смисъла да прод...
13.04.2009 21:59
Остава да търсиш смисъла да продължаваш. Защото загубиш ли и него и ти си загубен. Да си безсилен е кошмарно, да си обезверен е пагубно.Тогава какво ти остава? Нищо. Загубил си и себе си.
цитирай
3. amrita - Права си milamam,
13.04.2009 23:29
нищо освен търсене не остава.

Благодаря за коментара, mariani.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1839805
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980