Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2009 10:20 - Нов постинг
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1088 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вниманието на човек се задържало за около 7 минути, когато слуша някаква реч. 7  минути, в които да го накараш да се обърне към теб, да го заинтригуваш, да го сграбчиш, да го направиш "приятел" на идеите си. Малко време, ала все пак го имаш. Какво се случва в интернет обаче? Имаш ли 7 минути? Имаш ли въобще някакви минути? Не!
Пишеш нещо (някаква глупост или пък нещо наистина хубаво и важно - все едно) и го "постваш" в някой блог, в някой форум, в някой сайт. И...ами това е. Няма "и". Нямаш седем минути. Твоят текст си седи някъде мирно и кротко и чака своите читатели. Ако ги има - се радваш. Ако ги няма - не те вълнува кой знае колко. Ако някой е коментирал този текст - връщаш отговор на коментара (ако имаш такъв), ако никой не е коментирал - ОК. И това е "живота" на твоя текст. А в теб остава едно мъничко усещане на надежда, че поне един е прочел думите ти и си грабнал интереса му, а защо не и да е станал "приятел" на идеите ти.
Пишем из блоговете си. Оставяме някъде собствените си мисли и емоции...и това е. Как да грабнем интереса на читателя, като на читателя вече не му се чете. Той обича кратките, забавни постинги.
Гадно ми е от мисълта, че мрежата е отражение на ситуацията с книгите. Издаваш книга, ( и тя е цялата ти душа) а после се надяваш, че на някой му се чете. Че читателят ще се откаже от хобито си да чете само субтитри и етикети на стоки. Надяваш се поне един да прелисти книгата, поне един да я прочете и да стане "приятел" на идеите ти.



Гласувай:
0



1. pegas08 - Хай,Амрита.Хич да не ти пука.
23.04.2009 10:29
Аз те намерих. С теб съм, а ти? Весел ден.
цитирай
2. tili - Така е,
23.04.2009 10:31
а са били времена, когато публиката е чакала с нетърпение подлистника с роман на Достоевски и гласът на Писателя е бил авторитет. Просто сега - медиите са много.
цитирай
3. miaa - Здравей Амрита,
23.04.2009 10:36
Надявам се много хора да прочетат златните страници на световната класика, а останалите от нас да ги препрочитат от време на време. Интернет е богатство на комуникации, носи своят заряд. Но книгата ти дава усещането, че съществуваш.
цитирай
4. amrita - :)
23.04.2009 11:08
10х Пегас.

Не зная каква е причината, Тили, но не мисля като теб, че са медиите. Прости ни мързи да четем. И мен ме мързи, и себе си слагам в кюпа :) не се поставям отстрани някъде


Здрасти, Миаа! Права си. Книгата си е ...книга. :) Сега препрочитам "Престъпление и наказание". Професора ни по Руска л-ра казваше: Когато попитали мъдреца какво е вселената, той отвърнал " Дон Кихот, престъпление - наказание и звездите"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1836598
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980