Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2009 12:40 - Диагноза: СПАСЕН
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 999 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2009 12:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Оперираха ме. Лека операция - вече съм далеч по-добре. Но споменът за отделението още задавя гърлото ми. Три дни... За три дни се нагледах на мъката на хората.

Толкова е странно там. И всеки се бори...не за власт, не за слава, не за пари...а за да остане. Да БЪДЕ. Без значение кьорав, сакат...но да ГО ИМА. И при целия страх, при цялата болка, при тези мрачни и миришещи коридори ние събирахме сили да се смеем, да се пошегуваме. Хилиш се нагло в лицето на болката и заядливо казваш: "ПО силен съм от теб!" От стаите се чуват закачки, караме се със санитарките, молим за малко глюкоза - шумно е. Ала в един момент става тихо и една едва доловима въздишка минава през стаите. Тихо...в сърцето ти. И ти знаеш, че е станало нещо лошо... Но няма място за отчаяние. Кураж! Ставаш. Продължава...

Сърдим се на лекарите, постоянно имената им се спрягат по новинарските емисии. Болните мрънкат, че се държали ужасно... Но тези хора са герои. Някой е издъхнал преди минути в ръцете ти...а ти да намериш сили да се бориш за живота на следващия. Някой ти крещи, че си некадърен, а ти да намериш в себе си достатъчно въздържание и смелост, за да не се усъмниш в ръцете си. Много голям товар носят тези хора на гърба, а могат да стоят изправени, да ти се усмихват и в топлата прегръдка на изписване, шеговито да прошепнат "Диагноза: СПАСЕН"

От цялото си сърце пожелавам на всички болни - скорошно оздравяване. И пращам специални поздрави на лекарите и пациентите от МБАЛ "Рахила Ангелова" АД  гр. Перник и още по-специални на моите приятели от хирургическото отделение.

(как ми се иска да има начин да се помогне на тази болница, да се подобрят условията вътре, да стане едно модерно здравно заведение от европейско ниво)


Тагове:   болница,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pegas08 - Поздравления за оцеляването!
30.04.2009 21:35
Човек видял ада, ще види и рая.Лекарите заслужават похвали.А тези дето управляват процеса заслужават друго, но не сега. Бъди здрава!
цитирай
2. amrita - Благодаря! :)
30.04.2009 21:42
ще бъда - какво да правя ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1839609
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980