Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2009 19:23 - Иде славно поколение, будно
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1074 Коментари: 4 Гласове:
0



Аз ли нещо съм се чалнала или светът съвсем отиде по дяволите. Шестнадесетгодишни проститутки цитират Новия завет, прочетени пасажи в интернет. И някак си не е по Достоевски, нито е красиво, нито е достойно. Тринадесет годишните хлапета се впуснаха в еротични стихове. То не беше еротика, редят до сутринта мърсотии и описват порно филм. Еротика такава - не мерси. Разбират хлапетата от всякакви машинки - будно поколение иде. Въпреки че още не са се научили очите и ушите си сутрин да измият. А и някаква нова мода излезе напоследък - Самоучители за всичко. И Позитивно мислене, разбира се. Чели ли сте подобни неща - отвратително? И упражнения - даже номерирани. Как да стана богат, как да си харесвам работата, как да мисля позитивно, как да живея, как да обичам и т.н. Е, хайде стига де. Тръгнали сме да четем простотиите на младите, американски и немски психолози, а не можем да кажем "Добър ден!" на съседа ни отдолу. И като така и така ще ходим до магазините да го попитаме какво да му напазаруваме, да не ходи човека с бастуна. А иначе ако ги питате - знаят всичко за позитивното мислене и магията на самоусъвършенстването, знаят вече и за Библията всичко, религията е тема-мезе, а колко мъдро бистрят политика. Бабите на чешмата в Горна баня като че са за предпочитане. И спорят, спорят, ядосват се, тросват се - защо не ги разбираш - луди хлапетии.
Един съвет към вас, които още сте деца, а вече се мислите за възрастни. Изживявайте си младостта! Истина се крие в книгите, но колко по-вълнуващ е живота вън.
А най са ми сладки онези малки госпожици, непрехвърлили 13, които пишат любовна "поезия" и дават съвети на другите. Пишете си, то така се учи. Но не "разбирайте" моля ви се от ритмични стъпки, жанрове и постройки!
Е, хайде със здраве за всички. И нищо лично.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ...
26.05.2009 19:32
Дори и да има резон в това, което казваш, кредибилността му отива по дяволите заради менторският тон и леко старческото недоволство, което прозира зад редовете.
Не е нужно децата на 13 да разбират от амфибрахий, хорей или дори любов - в поезията и споделянето те намират свой отдушник. Вулгарността е хит на 13 и бих излъгала, ако каза,
цитирай
2. анонимен - продължение, стана гаф с пращането..
26.05.2009 19:33
..кажа, че по мое време не е било така.
цитирай
3. amrita - Да, аз съм на 22 - толкова
26.05.2009 19:42
старческо недоволство съм насъбрала, че не се търпи вече ;)
А и да пишат, да споделят - първото ми стихче е било, когато съм била на 5 годинки. Ама някак ако спрат да разбират - ето кое ще бъде чудесно.
:)
цитирай
4. pegas08 - Ей, на 22 си но ставаш за министър на мъдростта.
28.05.2009 10:04
Ало, анонимния, не се хващай за тая кредибилност, а гледай в каква локва газим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1840392
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980