Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2010 19:55 - Моля, съвет!!! За една абитуриентка...спешно е
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3558 Коментари: 18 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Искам да ви разкажа историята на едно момиче, едно обикновено момиче, на което предстои абитуриентски бал. Запознах се с нея днес. Търся съвета ви.
Преди около седмица една моя приятелка ми сподели, че ще помогне на едно момиче да отиде на бала си, тъй като се била отказала да го прави по причината, че няма парички да се издокара. Организирахме някаква група - фризьор, маникюрист, грим (тук съм аз) дрехи от една дизайнерка, шивачка, която ще нанесе необходимите корекции, готина кола, че да се изфука и дори кавалер, за който ще й завидят всички (една приятелка любезно предложи гаджето си), друга приятелка ще й купи обувки, чанта и бижута.
Днес беше големия ден. Трябваше да се запознаем с нея, да ни каже как си представя бала си, прическа, грим, нокти - всичко.
Разбирам, че е притеснителна, разбирам, че родителите й я пренебрегват и тя няма достатъчно самочувстие, разбирам, че липсата на пари е много гадно нещо, разбирам, че това да ти помагат може да бъде удар по достойнството ти.
Но никой от "екипа" не е показал, че иска благодарност или нещо такова. Държим се с нея, все едно ни е приятелка от дълги години и не би следвало да сме спомогнали за притеснението й.
И какво се случва? Тя дори не се погледна в огледалото, когато пробваше роклите, не прояви абсолютно никакъв интерес към външния си вид. Това е едно, не страдащо момиче, а едно глупаво, инертно и незаинтересовано от живота си същество. Може би не трябва да се ядосваме на претенциите й, но малко или много си е за яд.
Толкова е лесно да кажеш - "ми нямам пари за бала, няма да ходя" и това да скрие истинската причина, поради която не ти се ходи на бала.
За да ме разберете правилно и за да ми помогнете мъничко - описание: хубаво, високо, слабо момиче с дълга коса ... ужасна стойка, хлътнали рамене, никакъв вкус и усет за дрехи, изгризани нокти, занемарена и неоддържана кожа, коса...и...темата за обезкосмяване е тема табу.
Големият ден е на 19. Май!
Външният вид ще го докараме и ще я направим много красива и издокарана, но как да й вдъхнем увереност, как да й покажем, че не е важно дали си с рокля от 1000лв. или роклята ти е подарък, за да я носиш с изправени рамене.
Как наистина да й помогнем, а не просто да я нагласим и да я пуснем сред съучениците й,, които сто на сто й се подиграват или оне не й обръщат никакво внимание...до 19-ти.
Ами ако когато понеча да й почистя веждите ми каже - не? Ако не се одобри и в следващите две рокли, които дизайнерката й прати? Ако тотално откаже да си епилира краката?
кКак да събудим у нея усещането за жена. Това е най-важната ни задача сега, всичко друго е само обвивка.


Тагове:   съвет,   моля,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cveti933 - ...
12.05.2010 20:01
това момиче определено е странна птица... може би трябва да пробвате с това как и други момичета няма да могат да си направят бала, защото нямат пари, но няма да има хора, които да се заинтересуват от това. Мозъчна атака или нещо от сорта...
цитирай
2. amrita - Една нейна съседка
12.05.2010 20:04
също абиъуриентка тази година ще опита да я изведе на кафе или на разходка, за да й сподели някои неща за подръжката на тялото и за увереността. Не смеем да прекаляваме с мозъчните атаки, за да не ссе затвори още повече в себе си
цитирай
3. amrita - nalik,
12.05.2010 20:27
ти съвсем ме обезкуражи...пфу! Тъкмо бмисляхме стратегията някой да я посваля малко - да се почувства привлекателнаи забележима...
цитирай
4. анонимен - amrita
12.05.2010 20:40
това момиче има ли скайп? Ако е възможно дай ми да си поговоря с нея. Ще й разкажа нещо, нищо повече.
цитирай
5. amrita - Не
12.05.2010 20:46
ние сме почти на сто процента игурни, че тя не гледа и телевизия. Абсолютнен социален срив - никаква комуникация с външния свят. Можеш да ми разкажеш на мен на лични...аз ще я преразкажа...ако ще помогне
цитирай
6. анонимен - amrita
12.05.2010 20:55
Тогава някой да я перне зад врата й да й каже следното: "Дали ще прекараш една вечер сама вкъщи самосъжалявайки се за тежкия си живот или ще отидеш като млада дама със самочувствие на бала си и ще натриеш носовете на надутите ти познати съученички си е лично твой избор. В крайна сметка, ако се чувстваш зле сега, ако не отидеш на бала си пак ще се чувстваш зле, след бала си ще се чувстваш пак зле. Що да не замажем поне за малко едното "зле" и да го елиминираме? Пък било то й само временно."

Хайде успех.
цитирай
7. amrita - Ще я отведа на кафе
12.05.2010 20:57
и ще опитам да й говоря... другото е в нейни ръце...
цитирай
8. flyco - :)
13.05.2010 13:03
Мъж и трябва на нея. На вас нищо не ви трябва.
цитирай
9. stone - @10
13.05.2010 14:10
и аз щях това да кажа, ама ти ме превари. е гаджето на приятелката, което ще я води на бала, ако е печен, ще я поотвори... ако бях ерген, щях да си предложа и аз услугите. ама някой по-млад да ме отмени. успех!
цитирай
10. анонимен - Перник,
13.05.2010 14:45
Перник...
цитирай
11. streetsmart - С извинение за негативизма, ама насила хубост не става
13.05.2010 15:34
Още повече пък за няма и една седмица. А може би балът изобщо няма да й достави удоволствие. Представете си, че момичето няма никаква комуникация със съучениците си - е как ще й е приятно в тяхната компания? ОК, разбирам, че на 19 едно момиче не трябва да изглежда по описания начин, но при нея май не е въпрос само на външен вид. Боя се, че каузата ви е пердута.
Ако пък искате да й направите подарък по случай завършване на училище, вероятно нещо друго би й доставило удоволствие. Нали сте приятелки, поговорете си.
цитирай
12. baimomchil - А защо изобщо и помагате?
13.05.2010 17:39
А защо изобщо и помагате?
цитирай
13. atinonino - А защо изобщо и помагате? защо...
13.05.2010 18:34
baimomchil написа:
А защо изобщо и помагате?

защо!!?нарича се човешки взаимотношения,помощ и обич към ближния...,има хора,които никога не би разбрал,такива дето са всеотдайни и обичат да помагат на другите.аз също бих помогнал на момичето и то от чист егоизъм,щото ми става кеф да помагам на другите...
цитирай
14. frina - amrita,
13.05.2010 18:36
съжалявам, че трябва да го кажа, но от така представеното изложение имам чувството, че това, което правите е някаква ваша версия на Пълна промяна и обслужва определен личен гъдел преди всичко. Запознали сте се е нея днес и за един ден сте успели да я определите като инертна и глупава?! Аз от такъв човек и пакетче семки не бих взела, да ме прощавате, момичето може да е усетило подобна нагласа и да не е ентусиазирано по обясними причини...

Не се ли замисли никой, че желанията на това момиче изобщо може да не се простират до тоалета и луксозната кола и че ако за вас е толкова важно да има почистени вежди и лъскав кавалер за бала, нейните потребности може да са съвсем различни?

Общо взето, ако на вас ви е до бижута, чанти и прически, това не означава, че момичето трябва да скочи до небето, колкото и добри да са намеренията ви. Не можеше ли просто да я попитате какво би искала, за да се зарадва на бала си и вместо да пръскате пари за аксесоари, на които тя очевидно не се радва, защото не е в натюрела й, да й подарите малка екскурзия, да я запишете на курс (хоби или нещо полезно професионално)??? Чудя се защо хората проектират собствените си представи върху останалите и после се чудят защо е станало еди-какво си...
цитирай
15. atinonino - frina...!
13.05.2010 18:45
не става въпрос за единия кич,а по скоро за наистина важните моменти в живота.по добре е да съжаляваш за една провалена вечер отколкото да съжаляваш че не се е състояла!!!а бала... това е един вълшебен момент в живота на всеки.неща като бал,сватба,деца това са неща които всеки трябва да изживее,тези неща са свършека на един момент в живота и старт на друг...
цитирай
16. silverlining - Съгласна съм
13.05.2010 18:49
с Фрина, че може да не сте разчели правилно реакцията на момичето. Най-вероятно много неща са се напластили. И не мисля, че така лесно може да се определи някой като глупав, инертен и претенциозен. Ако наистина е затворена, както я описваш, най-вероятно живее с много по-различни представи... Пък и не ти ли хрумна, че може да и е неудобно, че някой решава ей така да я спонсорира...
Съвет? Ами единствения, който мога да ти дам - ако наистина искате да и помогнете, бъдете малко по-търпеливи с нея.
цитирай
17. amrita - В един коментар ще отговоря на всички
13.05.2010 21:34
поня се надявам да успея.

Не искам да разказвам подробности около запознанството ни, живота й и защо точно решихме да се намесим така нахално и грубо. Не искам, не защото нямам желание да го правя, а защото се страхувам от евентуално разкриване на самоличността й от нейни съученички, които да използват информацията...хм...по доста неправилен начин.

Когато майката на момичето е потърсила помощта на моята позната (разбирайте - пари на заем, рокля на заем и някаква преса за коса) моята позната е споделила с другите от "екипа на пълна промяна" и всеки с каквото може. Моята позната е отишла до тях и е казала: Ако искате една фризьорка и т.н. си предложиха услугите безплатно. Момичето много се е зарадвало, че все пак няма да си седи вкъщи.
Ето кое ни амбицира още повече - нейната радост. Може би и за себе си е разбрала, че бала е някаква възможност да се отпусне, да се наслади на една страхотна вечер и малко или много да натрие носа на всички, които по някакъв начин са я пренебрегвали и т.н.
А че е инертна - таккава е. От устата й не можеш да чуеш нищо друго от едното: ...мииии.....да....миииии....не....
Че е страхлива - такава е, щом не може да се опълчи сама на нещастията си.
Че е глупава...глупава е, защото не може да постъпи умно, да се възползва докрай от шанса си, да се стегне и да си каже...мамка му - ще го живея този живот и ще се боря със зъби и нокти ако трябва, за да си заслужа мястото под слънцето.
Относно свестния мъж - осигурен е. Относно откровения разговор - имаме идеалните събеседници, преживяли до голяма степен истории като нейните, които сега са много, много по различна линия на мислите си. Относно неудобството й - това ни е ясно на всички, че й е неудобно и е притеснена се вижда от километри. Относно търпението - заредили сме се с такова.
Това е за сега. Утре ще видим какво ще постигнем на първо четене с козметика, момчето, разговора в кафенето и обиколката по магазините за бельо и бижута.
После ще ви разказвам...
цитирай
18. анонимен - ха-ха-ха
07.03.2011 15:56
Хммм,знае те ли...това е наистина хубаво,че се опитвате да й помогнете....и аз бих го направила,ако имах възможността естествено,но има нещо друго.Казвате,че е нвуверена и притеснена,че е едва ли не сдухана и че не обелва и дума за роклите,които пробва....не сте ли помислили,че тя може да се сдухва защото вие сте до нея....пример едно доста неподдържано момиче е заобиколена от красиви,мн. доб. поддържани и привлекателно гримирани момичета,които искат да й помогнат....wow честно казано и аз ако бях на нейно място бих реагирала така.Така,че може би за да я предразположите трябва да махнете гримовете,високите обувки,красивите прически,да се облечете спортно и просто да започнете работа по разкрасяването й.Така поне за известен период от време ще я накарате да се почувства по-красива от вас....Едно момиче с комплекси винаги се сравнява с други момичета и когато ги види с грим и добре облечени самочувствието се смъка още повече.Така,че поне за малко и дайте шанс тя да е красивате,а не вие.

Надявам се,че помогнах...Наистина замисли се над това,което казах до тук.Надявам се,че не те обидих с нещо.Пожелавам ти успех ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1839871
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980