Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2010 16:17 - Инструкции за ползване на Ами!
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8161 Коментари: 10 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ами пише стихове и проза (както си умее и както й ги подава душата). Преди да прибегнете до употреба, моля прочетете листовката!

Ами няма усещането, че е лекарство, или отрова, но все пак... на Ами й се иска да ви запознае с това как да посягате към нея.

"В опит да разчета себе си - пиша!"
Или...
всички "творения" в този блог са рожби на импресионизма. Ами се ориентира по обектите на действителността, за да "преживее" себе си. Дълбае в себе си и винаги, когато ще го прави - оставя указания за това. Указанията понякога са символистични, защото Ами просто обожава символизма (тя все пак кръсти стиха си "моя приятел със синята риза) Какво разбира тя под символистични указания - подсетки тип "в джоба ми"; "анкетния лист на душата ми"; "някъде в многоточието" и т.н. Повечето обекти от действителността, които са тъй обикновени като: парк, река, гора, крепост, град, улици, море, небе и т.н. са ТУК синоними на душата на Ами. Там, в тях се случват някакви неща и Ами ги преживява в себе си.

"Пиша всичко и за всичко"
Или...
Ами всякога се стреми да преживява повече неща, отколкото й предлага действителността. Ами чете чужди мисли, Ами си представя нещо, Ами си спомня нещо, Ами наблюдава неща, които по някакъв начин не присъстват в делника й, но тя е жадна за тях и ги облича в синя риза. Защото тя не знае дали някога все пак няма да присъстват и търси своята евентуална реакция.

Ами добре разбира, че не умее да съобразява стиховете си с мерителните линийки на редакторите. Ами затова и им е пожелала да са живи и здрави и се радва от сърце на това, че ги има! Ами добре знае, че е още малка и обича да съпоставя размера си с този на безкрайността.

Ами, уви, добре разбира и че във виртуалното пространство човек лесно се обърква. Че във виртуалната галактика има едни хора, които не знаят да интерпретатират за себе си онова, което са прочели, а търсят пробойните на автора, че да се изплезят на преценката му за света.

На Ами наистина й омръзна да преценяват вместо нея кое е правилно за душата й и кое не. На Ами й омръзна от двуичността, на която хората са роби. На Ами й омръзна да гледа себе си, а другите да не виждат това и да се бъркат в акта й на съзерцание. (от тук  надолу вече не става дума за потребителите на сайта)
Просто Ами понякога се уморява!

Хора, това какъв е вашият свят, какво ще правите с него, как ще се развивате, какви ще бъдат вашите избори, кое ще приемате за правилно и кое за погрешно, как ще виждате нещата и до колко ще позволите изкривените норми на абсурда да влияат върху действията ви - Ами я интересува дотолкова, доколкото това ще й помогне да си подбира хората, с които ще общува, с които няма й дума да си размени, които ще приема за предмети, които ще гледа с топлина и съчувствие.
И на Ами й е страшно любопитно защо, когато тя има такова отношение към вас, вие се опитвате да налагате светогледите си, да изтъквате пред нея нещо, което тя отрича, да се опитвате да убиете всеки лъч в душата й и колко по-далеч стигате - да правите неща, които не само са й безполезни, а и дори са насочени към разрушаването на душата й. (този абзац до голяма степен разкрива идеята, която опитах да сложа в "Лисица в джоба ми")

Адски трудно е да разгадаеш някого - Ами го знае прекрасно. Тя не е "лесна" личност, защото не й харесва да бъде еднопластова.

Ами черпи вдъхновение за стиховете си от мислите и чувствата, породили се в нея след сблъсък с действителността, но моля ви, не приемайте тази действителност за "исторически достоверна", защото така просто ще убиете Ами!

Помислете си за размиване и хаос, за нееднопосочност, за полярност, за "езито" и турато", за отъждествяване с неизвестността и ще откриете Ами, там някъде, приседнала на ръба на копчето, откъснало се от ръкавелите на ризата на Вселената, да му крещи "Лети! Лети, копче! Имаме да шием и закърпваме, дупките по синьото! Лети, смахнато копче!"

Ами не иска да я харесвате или да не я харесвате. Ами не иска да сте съгласни или да не сте съгласни с нея. Ами просто иска да накара проклетото копче да полети.

Ами днес определено не е в добро настроение и след като натисне "публикувай" ще отиде да си направи кафе, а после ще се свие в гънките на топлото одеало и ще се усмихне на едно танцуващо момиче с дълги коси, което често навестява сънищата й.

Ами не страда от шизофрения! ;)

Ами обича да обича и не обича да мрази. Ако е лудост - Ами приема експертно мнение и наистина ще се замисли за предписания наскоро "чай с коняк" от един съблогър. (Съжалявам не помня името му. Постингът се отнасяше за блогоманията)

Ами ви пожелава най-сетне приятен следобед и ви прегръща!



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sunny2 - Ти си истинска лисичка, Ам !!
07.10.2010 16:26
Врътни им опашка и помечтай, момиче! Усмивки . ..,)),
цитирай
2. amrita - ;)
07.10.2010 16:30
усмивки и за теб!
цитирай
3. miaa - Бъди себе си Ами! Както винаги!П...
07.10.2010 16:32
Бъди себе си Ами! Както винаги!Пишеш прекрасно! И продължавай в същия силен дух! С обич и уважение!
цитирай
4. amrita - Благодаря
07.10.2010 16:34
мила! С обич! :)
цитирай
5. karambol5 - Прегръдки и усмивка за Ами :)
07.10.2010 17:19
Прегръдки и усмивка за Ами :)
цитирай
6. amrita - e, хайде и
07.10.2010 18:51
за karambol5 :)
цитирай
7. анонимен - дефицит
07.10.2010 21:38
а ние....без копчетата....какво да правим....
м
цитирай
8. amrita - може да си
07.10.2010 21:49
помислите за някоя метла ... това само ако ви се лети де
цитирай
9. amrita - или ако
07.10.2010 21:59
искате да изметете паяжините в стаяна на подсъзнанието си... с копче не става - метла, метла
Да възхвалим труда!
:)
цитирай
10. demar - "Ами обича да обича"
11.12.2010 23:29
Хубаво е!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1836146
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980