Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2010 13:13 - Истинското приятелство
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1938 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
" Зная, че влизаш в огъня за мен, а ти трябва да си сигурна, че ще те спра преди пламъците"
" Зная, че мога да ти звънна в три часа през нощта дори за най-малката глупост, както ти знаеш, че няма да го направя, за да се наспиш,"
" Зная, че мога да ти кажа най-тежките истини, както съм сигурна, че дори и след време ти ще разбереш, че съм ги казала за твое добро"
"Зная, че когато имам нужда от помощ ще дойдеш и без да съм те потърсила"
" Нямаме пари да излезем някъде, но ако искаш ще дойда и цяла нощ ще си говорим, ще си пилим ноктите, ще се гримираме, ще слушаме музика."
" Зная, че ще те заболи от благородната лъжа, повече отколкото от каквото и да било друго, защото ако те излъжа, щадейки чувствата ти, то значи не вярвам в приятелството ни."
" Разказвай ми хубавите и лошите неща. Лесно е да си приятел, когато другия е слаб и има нужда от теб. Истинското приятелство се познава в щастието. Разказвай ми, обичам да чувам смеха ти, така моите проблеми стават малко по-поносими."
" Зная, че ако сега замина, ти ще дойдеш на гарата и ще ме изпратиш с най-широката и топла усмивка, зная, че когато влакът тръгне дълго ще плачеш."
" Зная, че никакво разстояние не е пречка за теб ако те повикам, знаеш също така, че ще те повикам наистина от нужда, когато вече не мога сама."
" Зная, че за Коледа искаш един час, в който да се разходим и да се наговорим и да се посмеем. Където и да съм, знаеш, че ще имаш този час. А може и подаръци да си разменим. Искам топли чорапки с котка."
" Зная, че ще ми кажеш, кога греша, знаеш, че може и да не те послушам. И в двата варианта ще останеш до мен."
" Знаеш, че когато не съм те чула няколко дни искам само да драснеш един Ес Ем Ес, че си добре и именно затова ще намериш време да ми звъннеш."
" Знаеш, че "човек убивам" за теб, но чакам разрешението ти."
"Зная, че вратата ти е отворена за мен 24 часа в денонощието, знаеш, че моята е в същото положение."
"Няма защо да предупреждаваш, че ще дойдеш и няма защо да обясняваш защо си дошла. Заповядай! Искаш ли кафе?"
"Зная, че няма ни един човек, който ще застане между нас и ще може да ни раздели, защото просто си вярваме безусловно. Клеветите и сплетните на останалите са още едно нещо, с което да се шегуваме."
" Зная, че не искаш да ти благодаря за нищо, което си направила за мен, но всичко което ще направя за теб знаеш, че е моята благодарност за това, че те имам."
" Зная, че ако не ми се говори ще мълчиш до мен и пак ще си изкараме добре."
" Не мога да ти се развикам, не знам какво трябва да направиш, че да ти се разкрещя. Просто никога няма да се случи, защото знам, че ти не би направила нещо, което да ме изкара така извън кожата ми."
" Зная, че вярата ти в мен е безусловна и именно за това никога не бих я предала."
"Знаеш, че каквото и да се случи аз ще реагирам адекватно, защото знам неща, които не са известни на никой друг."
" Знаеш, че ако някой изиска от мен да те оставя ще му се изсмея в лицето, зная, че ще направиш същото."
"Знаеш, че винаги можеш да разчиташ на мен, за всичко, както аз зная същото."

Горните са все неща, които сме си казвали с моята приятелка.
Бети, благодаря ти, че те имам!

Приятелството е взаимност, искреност и обич. То се гради от двама. Не е трудно да изградиш подобно приятелство (при нас стана за около година). Понякога си спомняме как сме се запознали и че тогава сме мислели много лоши неща една за друга. Истинската обич настъпва с опознаването, приемането и разбирането. Компромисите са в името не на другия, а  името на връзката, която съществува между вас. Когато те станат естествени и лесни, вече не са компромиси. Защото компромиса е жертва, жертва със самия теб, със светогледите ти, желанията ти, характера ти и се прави с неохота, защото трябва да се направи. При истинското приятелство няма компромиси. Всичко, което се прави е продиктувано единствено от обич и вяра. Защото приятелят никога не би си простил ако ти се жертваш заради него.
Наблюдавам родителите си. Разпитвала съм ги поотделно и заедно. Те много ми помогнаха в моето...хм..пробуждане (няма такива жестоки анкети, на които съм ги подлагала). Сега си мисля, колко е прекрасно всъщност да застанеш срещу родителите си и да си сигурен, че можеш да забождаш въпросите един след друг. Между мен и тях цари същото приятелство, между мен и брат ми е същото, между него и тях, между двамата. Такава обич е тъй естествена и лека, тя не те принуждава да вървиш срещу себе си, тя просто съществува, за да ти дава сила. Родителите ми са заедно цял живот. Израстнали са заедно (като деца никак не са се харесвали) в техникума са започнали да се търсят и да си говорят, защото са учили в друг град и са имали нужда да се подкрепят. Разказват ми, че любовта им е пламнала по-късно, някъде в последните години на обучението им. И двамата като ги питах ми казаха: "Не зная как се случи!" и се спогледаха. Явно си имат все пак някакви тайни, до които не успях да се дочопля. Факт е, че това, което не знаят как се е случило ги държи вече 30 години. Майка е романтик по душа и хайде да не вярвам на нея, но когато чух от тая скала - баща ми "Обичам я майка ти, тая маймуна, с всеки ден все повече." И това при положение, че майка ми има отвратителен характер, а баща ми е най-големия инат, който познавам. Между тях се случва нещо много интересно, когато са заедно - майка ми омеква, а татко е склонен на отстъпки и когато с концентрирам виждам едно сияние около тях, но както и да е - много се отплеснах.
Приятелството е взаимност, искреност, обич и смелост. Поставете го в основата, на каквото и да е и ще можете да сте сигурни, че строежът няма да е от стъкло.
Приятен ден ви пожелавам. Ще се включа пак по-късно, че съм обещала на баба да й омеся нещо.



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Приятен ден и на теб :))))))))))...
30.10.2010 21:54
Приятен ден и на теб :)))))))))))))
И много сияние да рзпръскваш на свой ред ;)))))))))))))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1836587
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980