Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2010 23:09 - Жертва на енергиен вампиризъм ли съм?
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7662 Коментари: 10 Гласове:
11

Последна промяна: 15.12.2010 23:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В края на статията ми ще ви оставя един тест, който "изчоплих" от първите страници, които Гугъл отваря след като напишеш в полето "Енергиен вампир".
Предложих го за решаване на хора, които имам съмнение, че си имат работа с енергиен вампир. Хората се плашат понякога да бъдат откровени със себе си, а какво да кажем да направят това пред друг човек. И в съзнанието ми изникна образа на моята приятелка. Тя няма как да ми откаже откровеност. Помолих я да се върне малко назад във времето, когато още беше заедно с бившия си приятел и да отговори на въпросите сякаш е отново в онова емоционално състояние. 72 точки или у вас има средна зависимост. Тя започна да се осъзнава малко по малко, бавно и тромаво върви в началото на пътя, но има невероятната подкрепа и лбов на новия си приятел и усеща неща, които не си е представяла, че са възможни. (споделено) След това направихме теста отново с оглед на сегашното й състояние. Герой! Смъкнали сме 20 точки :)
Моят резултат - 34 точки.

Не зная колко "адекватен" и "верен" е този тест. Но ако поразгледате въпросите му дори без да пресмятате точки и т.н. ще откриете доста неща за себе си.
Прилагам го и ви призовавам към "проверка" И после споделете!

С цялата информация, която имам и с всичките мисли, идеи и усещания потърсих моя добра приятелка, студентка по психология и "любопитна", имаща желание към осъзнаване. С нея дълго говорихме по проблема и най-сетне ни хрумна да направим тест като аз предлагах цялата си откровена изповед за 23 годишния ми стаж при моята мама-вампир, срещите ми с "самоцелно създали се вампири" и наблюденията ми върху връзката на моята приятелка. Ето до какво достигнахме. Приемам предложения и критики. Отговаряте с да и не! И си правите изводите.

1. Скучаете ли в свободното си време?
2. Ако се откъснете за седмица от средата, в която живеете и останете сам със себе си, имате ли усещането, че времето тече по-бързо?
3. Имате ли хоби? Нещо, на което отделяте специално внимание и време?
4. Имате ли понякога желание за бягство?
5. Чувствате ли се отговорен за здравословните проблеми на някой?
6. Страхувате ли се от онова, което може да се случи?
7. Иска ли ви се понякога да удряте в стената от безсилие?
8. Усещате ли постоянно една умора и желание за почивка?
9. А когато имате възможност за почивка иска ли ви се да е делничен ден, за да се занимавате с нещо?
10. Четете ли книги достатъчно често?
11. Намирате ли си занимания, които да ви отнемат по няколко часа в седмицата без да имате толкова голяма нужда от тях?
12. Усещате ли се "затворен в някакъв омагьосан кръг"?

Ако отговорът на по-голяма част от въпросите ви е ДА, то вие сте изпаднали в зависимост от някой енергиен вампир. Тук е трудната част - кой е.
Истината е, че не е трудно да го разберете, вие прекрасно си го знаете. Трудно е да го приемете, а успеете ли да го приемете, трудно е да се откъснете, защото често, уви, това е някой близък човек, някой  скъп на сърцето ни човек или както беше в моя случай - родител. Имате ли си въобще представа колко е трудно и с колко много вътрешни противоречия е съпроводено откъсването от родител-вампир, при това вампир, който е вилнял 20 години ден след ден. Можете ли да си представите колко сила е нужна да не звъннеш на майка си, когато си чул, че нещо с нея не е наред и да си кажеш: "Тя ще е по-добре ако не отида, аз ще съм по-добре. Знам, че драматизира, не е толкова зле." Това е между другото "черта" на повечето вампири - те винаги имат нужда някой да се грижи за тях, някой да се притеснява за тях, някой постоянно да е ангажиран със задачата за тяхното здраве. Тази им нужда ги превръща в страхотни артисти. Тяхната болка е винаги най-силна, болестите им винаги са най-ужасни, състоянието им винаги е критично.
Имаше една жена, която имитираше припадъци пред синовете си. Говоря ви за мъже на около 40 години, които така и не бяха успели да се задомят, единият след развод се върна при майка си да се грижи за нея, другия така и не излезе от една дълбока емоционална дупка, в която попадна след едно голямо нещастие. Тя е "приятелка" на моята баба и веднъж отидох с нея на гости. Попаднахме в разгара на жесток скандал и вампирката се струполи в краката на синовете си. Двамата веднага започнаха да звънкат по бърза помощ, да се тюхкат и суетят. Приблиих се и повдигнах ръката й, а после рязко я пуснах...:) не падна като ръка на изгубил съзнание човек. Но те така и не осъзнаха преструвките й. Единият сега се е "захласнал" по хазарта, а другия по пиенето. Картинка! И всичко, защото мама искала от децата да са й благодарни за грижите.
Това с припадъците съм го преживявала, когато съм била на седем. Опити имаше и по-късно. Лошото е, че никога не си сигурен дали е поредната преструвка или е нещо сериозно. Но когато започнахме с брат ми да я прескачаме, когато припадне, тя спря да припада. Болестта явно беше отшумяла. :) Актриса! Но питайте ме ако искате какво е чувството да прескочиш припадналата си майка и да отидеш да си направиш закуска. Не, не съм безчувствена - научила съм се!
По подобен начин действаше и бившият приятел на моята приятелка. Той пък ме впечатляваше направо. Постоянно се мъкнеше по болници и изследвания и я заливаше с купчинки листчета. Никога не беше здрав. Това за малко не я накара да остане с него и да пренебрегне сегашния си приятел. Но хубавото е, че вампирите в един момент просто прекаляват. В едно подобно прекаляване тя смело скъса тази зависимост. Сега се смеем. Първия път, когато й казах: "Е, не е от порцелан, спокойно, няма да се затрие, то такова зло не умира лесно." ме погледна с такива окръглени очи, че сякаш не знам какво й казах.
"Ама той ще се гръмне." "Да се гърми бе... въпрос на избор." Тогава не ми говори няколко дни. Сега въпростото момче продължава упорито с тактиката "слаб съм, имам нужда от теб", но моята приятелка не се подава лесно. Когато до нея достигне информация, че той е нещо болен, тя звъни на баща му и съобщава какво е чула. След няколко подобни случки, вампирът се оказа, че не е така болен и немощен и престана да се самоубива през седмица.
"Ще се обеся от тебе!" - не е опит за самоубийство, повярвайте ми. Стигнеш ли до онова състояние, в което да пожелаеш наистина смъртта, то не искаш никой да знае, става моментално, вземаш решението бързо, лишен от всякакъв разум и определено не предупреждаваш за това. Просто го правиш, а после те е срам, не искаш да се говори, не искаш даже да си го спомняш. Измисляш някаква летлива историйка, с която да скриеш действителността пред ония, които по някакъв начин са разбрали, за да стовариш от раменете им чувството на вина. "Не исках да се самоубивам, разбира се, просто...само да поспя малко..." Срам е!

Вампирите са вашата отрова. Те ви изпиват, съсипват, изтощават. Те искат все повече и повече, те са страхотни артисти и жестоки манипулатори, за тях нищо не е по-ценно от собственото им чувство за ситост, а вие ще се превънете в "един от тях", подложен на подобен терор и на свой ред ще започнете да смучете. Дали вампирът е доволен и щастлив човек - не! Той постоянно изпитва глад и съсипва всичко красиво, до което се докосне, а после разбира колко всъщност го е радвала красотата му и колко по-щастлив е бил. Такива ли искате да станете? Не ви го пожелавам. И това ми е минало през главата. Знаеш, че си отговорен за страданието на някой, но просто не можеш да спреш да го нараняваш, защото твоето страдание е по-важно. Жалката ти кожа е по-ценна от сълзите на хора, които те обичат искрено и топло. И дори в един момент, когато усетиш, че си прекалил, че си ги смачкал докрай започваш да им се сърдиш, че не са достатъчно силни. Страшно е, когато го осъзнаеш!

Просто е време да спрем този масов вампиризъм. И първото нещо, което трябва да направите е да започнете да обичате себе си. Предлагам ви една реч на Чаплин, произнесена на собствената му 70-годишнина. (мисля достатъчно зрял е, за да се понрави на закостенелите орехи;) Взета е от постинг на съблогър. Благодаря!

Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че мъката и страданието са
само предупредителни сигнали за това, че живея против собствената си
истина. Сега знам, че това се нарича "автентичност".


...
Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно може да засегнеш
някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания,
преди да им е дошло времето и човекът още не е готов, и този човек съм
самия аз. Днес наричам това "признание".



Когато започнах да обичам себе си, престанах да се стремя към друг живот
и изведнъж видях, че всичко, което ме обкръжава, ме приканва да раста.
Днес наричам това "зрелост".



Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви
обстоятелства се намирам на правилното място в правилното време и всичко
се случва в нужния момент, затова мога да бъда спокоен. Сега наричам
това "увереност в себе си".



Когато започнах да обичам себе си, престанах да ограбвам собственото си
време и да правя грандиозни проекти за бъдещето. Днес правя само това,
което ми носи щастие и радост, това, което обичам да правя и носи на
сърцето ми приятни усещания. Правя това по собствен начин и в собствен
ритъм. Днес наричам това "простота".



Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася
вреда на здравето ми - храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме
теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен. В началото наричах това
"позиция на здравословния егоизъм". Сега го наричам "любов към самия
себе си".



Когато обикнах себе си, престанах да се опитвам винаги да бъда прав и от
този момент правя по-малко грешки. Сега разбрах, че това е
"скромност".



Когато започнах да обичам себе си, престанах да живея с миналото и да се
безпокоя за бъдещето. Днес живея само за настоящия момент, в който се
случва всичко. Сега изживявам всеки ден за самия него и наричам това
"реализация".



Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме
разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето
сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка
"мъдрост на сърцето".



Повече не ни е нужно да се боим от спорове, конфронтация или различен
род проблеми със себе си или със другите. Даже звездите се сблъскват, но
от техния сблъсък се раждат нови светове. Сега знам:"Това е животът!"




Чарли Чаплин
*Реч на собствената му седемдесетгодишнина*



тестът, който обещах



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Незабравима е тази реч, Ами!
15.12.2010 23:20
Благодаря ти, че ми я припомни... За вампиризма не го прочетох, извинявай! Ние може да бъдем жертви единствено на себе си. По-страшен "вампиризъм" от това няма. Гарантирам ти! Само ние може да бъдем отговорни за себе си. Трябва добре да запомним това. И никой и никога на този свят не може да виним за изборите си или за липсата на избор. Оттам нататък е великият Чарлз Чаплин - това, което си цитирала, писмото до Жералдин, живота му... Поздрави!
цитирай
2. amrita - Ние сами за себе си
15.12.2010 23:33
като енергийни вампири - да, разбира се. Много често успяваме да си вкараме негативни автопрограми чрез отчаяние, тъга... Но и това сме го научили при хората, скъпа. Ако си сама в гората ще се разгневиш ли на вятъра, че духа, на пеперудата, че лети, на кълвачът, че тропа - не!
Има енергийни вампири и обвинението и прехвърлянето на отговорността за нашето собствено състояние върху тях само отваря вратите пред глада им.
Тъжен е факта, че напоследък това "се учи". От много време изследвам този въпрос и ще споделям често. Има хора, които се закачат за нас и смучат...но винаги трябва да помним едно - смелостта да скъсаме тръбичката е както за наше, така и за тяхно добро.
Защото те не са щастливи, те постоянно избухват, а редките моменти на щастие, които преживяват са израз на това, че са се нахранили с енергията на някой близък но когато огладнеят отново търсят храна...
Откъснем ли се от тях, откажем ли им поредната порция биоенергия те се чувстват принудени да търят ситост другаде и да се учат да задоволяват глада си по естествен и здравословен начин.
Има и друго.. Ето да речем - аз! Някой решава, че ще ме пие, но аз нося в себе си данни и съм предразположена към смъртоносна болест. Биоенергията, която смука вампирът от мен ще се отрази зле върху здравето ми и два пъти по-зле върху неговото, а по закона на карма...ще се случи нещо смъртоносно с негов близък.
Ето защо е важно да не смучем и да не позволяваме да ни смучат.
Този акт е все още в голямата си степен неосъзнат, но много е тревожен факта, че тийновете сега "се учат" на това...просто защото е лесно.
Това е най-модерния наркотик напоследък.
Къде остана добрата стара марихуана ;)
цитирай
3. demar - " Когато започнах да обичам себе си..."
16.12.2010 00:10
То май тогава започва истинския живот...
До тогава само се учим...
За съжаление не всички се научават....
Хубава вечер , Ами ... и се обичай , ама много се обичай...заслужаваш го!
цитирай
4. amrita - или дотогава
16.12.2010 00:16
се подготвяме за него..:)
Благодаря! Спокойна и тиха нощ от мен...
Да се научиш да обичаш себе си е същ
о така първия от онези големи иважни уроци и важна стъпка към осъзнаване и пречистване.
цитирай
5. karambol5 - Мисля, че започнах да обичам себе си ...
16.12.2010 10:28
Мисля ,че започнах да обичам себе си :)))
Всъщност отдавна е така ,но не го бях осъзнал :)))
Ами , днес е най- прекрасния ден в моя живот ;))
Усмивка ;)
цитирай
6. amrita - Радвам се за теб, приятелю!
16.12.2010 10:34
И снегът е вълшебен...идеален подарък от природата за настроението ти :)
Много топли прегръдки ти пращам, карамбол05 и от цялото си сърце ти желая невероятни дни, пълни единствено с положителна мисъл.
цитирай
7. martito - Страхотен пост!
16.12.2010 11:09
Страхотен пост!
цитирай
8. amrita - Blagodarq!
16.12.2010 11:13
я, латиница :))))) Хубав ден ти пожелавам, марти
цитирай
9. balgarski7vinarki - Prakticheski savet
16.12.2010 20:40
Ako zabelejite che niakoi okolo vas praktikuvat empatiA_ stremiat se da vi "vleznat pod kojata" s dumi, povedencheski modeli- uednakviavane na jestovete, dokopvane na lichni predmeti i dr. badete nashtrek - signal za vazmojen energien vampir.
Ima i tehniki za pipaloobrazna zashtita , no tova se postiga s godinite, starite hora znaiat kak se neutralizirat takiva raboti - sistemite sa razlichni, no efekta e edin. Prosto choveshkata sashtnost e takava - preplitane na energiini poleta,chesto parasitiraiki edno v drugo i t.n. Ogromna tema e tova.
цитирай
10. amrita - да, огромна тема е
16.12.2010 21:22
"уеднаквяване на жестове", "докопване на лични предмети"? обясни какво имаш предвид.
Докопването на лични вещи предразполага "правенето" на заклинания, което в същината си е енергиен пробив. Но магическите заклинания, уроките и т.н. нямат за цел "хранене" с биоенергията на другия.
Уеднаквяване на жестове..да речем някой започне да държи химикалката по същия начин като нас, да изрича наши фрази, да влиза в стаята и да си сваля якето по същия начин - да, чувала съм за това. Това е една манипулатична техника и сигурно би могла да бъде енергийна атака...не ми се е случвало и съм нямала възможност да наблюдавам, затова се въздържам от мнение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1836143
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980