Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2011 11:25 - 10 фундамента в знанието на Вселенските дълбини
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2021 Коментари: 10 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За времето, прекарано извън блог.бг мислих много за това как да синтезирам Познанието за Вселената в едно кратко есе. Предишният ми опит доведе до сериозен труд от неколкостотин страници, които в момента са блокирани в разваления ми компютър.
 Издадени са толкова книги, навсякъде има информация и в един момент припомнето на знание, с цел да помогнем вместо да помага ги обърква. Всеки знае колко много и мащабна информация нахлува в него, когато похлупакът малко се повдигне и блеснат в сърцето истинските лъчи на слънцето. Публикуват се статии от известни и неизвестни автори - все борци за Ренесанса на душите. Признати, оплювани, последвани, разбрани, забравени...
Има няколко важни фундамента, които ми се иска да извадя като изводи, като аксиоми на собствения ми опит.
1. Всичко е в движение, всичко се променя, всичко е енергия, която твори и руши, както материалния свят, така и мислите, нагласите, емоциите ни, страховете ни.
2.  Материално тяло, което й помага да трупа опитности. Опитност се трупа, както чрез действията ни, така и чрез знанието за намерението към тези действа. Или... казано по-просто ако разберем какво се опитваме да направим и какъв урок да научим от себе си, ние можем да избегнем "преживяването" му.
3. Душите ни не трупат опитностите си последователно в различните инкарнации. В един и същи момент от днешния 9 февруари, ние също така сме жител на древна страна преди 3000 години, както и предтавител на общество, което ще съществува след още толкова години. В този миг, във всеки миг ние имаме всичкото знание, което ни е нужно, за да отбележим придобиването на новата опитност.
4. Илюзията на сигурнотостта, на навика и на повтарянето са създали дуализмът и ние сме свикнали да делим постъпките си и тези на другите хора на "добри" и "лоши", а действията и ситуациите, в които попадаме на "щастия" и "нащастия". Всичко всъщност се случва точно в онзи момент, в който трябва да се случи и природата на случващото се няма отношение към това как ние ще подходим към него, с какви емоции и какви мисли.
5. Страхът (страховете, параноите, натрапчивите мисли) са нискочестотни вибрации, които се чистят от съзнанието с най-различни техники за самоусъвършенстване.
6. Щастието и съзнанието за него не са обвързани. Ние чувстваме истинското щастие, когато чувстваме истинската свобода. Свободата не е анархия и свободия, а виждане на света като безкрайно бяло поле от възможности и е висша отговорност. Свободата никак не е лека за носене, но ти дава силата все пак да я повдигнеш.
7. Обвързването и привързването към нещо са най-сигурния път към превръщане обекта на нашите чувства в роб на нашето его. Ние нямаме нужда да бъдем зависими от някого или нещо, нито някой зависи от нас. Погрешно или по-скоро погрешно наложено е схващането е, че за да се грижиш за някого трябва да си обвързан с него. Всеки всъщност има в себе си потенциал да се самореализира, да се самовъзпита, да се самоизгради, да се защитава, да се грижи за себе си и собствените си здраве, конфорт и живот. Искаме ли да помогнем истински на човек, то би следвало да го подтикнем именно към начините да разгърне този си потенциал.
8. Ревността не е любов. Ревността е страх, че трябва да останем сами. Ревността е обвързване със сигурността. Ревността може да бъде и проява на комплекс на малоценност. Има една фанатична ревност - тя идва тогава, когато подсъзнанието ни разбере, че не можем да дадем на човека до себе си онова, от което има нужда, че би могъл да бъде щастлив до нас, че не можем да задоволим потребностите на душата му. Духът ни тогава знае, че срещата ни е била с цел преживяване на карма, натрупване на опитност, но в същия момент на повърхността, със съзнанието си ние не мислим това, а Егото започва да говори колко страдаме, как не го заслужаваме, колко са ни предали.
9. Животът, отреденият ни земен дял е много кратък и крехък. Ние можем да умрем утре, утре не се знае къде ще бъдем, какво ще правим, какво ще се случи. Това е нашата истинска действителност - няма утре. Всеки сам трябва да прецени как да разполага с това знание. Едни виждат безсмислието, други превръщат всеки ден в един малък живот, живян докрай, живян истински, пълноценно и щастливо.
10. Между мен и света няма граница, между мен и теб няма граница. Всичко е проявление на Едното. развивайки себе си, ние развиваме света и вървим по пътя на Вселената. Еволюцията е растеж, промяна, изпълване със щастието на новото. Усещането, че сте пълни е най-прекрасното усещане на света. Усещането на другия, на всеки и всичко като твое по-голямо тяло ти дава неограниченото знание за битието и небитието, а най-сетне и възможност да действаш, искаш и мислиш от негово име. Ние във всеки един момент от живота си, знаем всичко, знаем какво трябва да изпълним, знаем и защо. 

Осъзнаването е процес на рушение и изграждане. Понякога трябва да умрем  докрай, за да се преродим за новото знание, понякога трябва смело да скъсаме всичко познато и да вденем конеца на новото, понякога трябва да бъде ураган, криза, болка, за да отворим очите си. 
Осъзнаването е винаги процес,но той започва първо с поискване, с желание това да се случи, с мисълта, че има нещо по-голямо от хляба, с измместване на фокуса от света на другите към вътрешния свят. Никой, който е дръзнал да разгледа душата си отвътре, който смело е нахлул в тайните на собственото си Аз не може да се каже, че е живял напразно. Но това може да се каже за всички останали, които по една илид руга причина са натрупали вместо решени кръстословици още по-сложни кармични ребуси, които в някое друго проявление ще ги унищожат.

Благодаря за вниманието!
Приемайте себе си, другите и света, такива каквито са, за да бъдете спокойни да посрещнете новите начала на днешния ден. Нищо не се случва, за да страдаме, нищо не се случва, за да сме щастливи. Нещастията идват по същия начин, по който идват и празниците, а после отминават. Наш е избора как ще ги посрещнем и как ще ги изпратим. Хората се раждат и умират, всичко е преходн, всичко е в движение.
Залезът никога не е един и същ, нали?

Поздрави, прегръдки,
обич и усмивки от Ами!




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Страхотно е !!!! Нямам думи. . . . ...
09.02.2011 11:58
Страхотно е !!!! Нямам думи .... Няма какво да се добави и всяка дума и мисъл е казана на мястото си ! Поздравления !!!
цитирай
2. amrita - Благодаря, анонимен.
09.02.2011 12:04
Мнението ти ме радва. Може би има много какво да се добави, но това си е индивидуална работа :) Хубав ден!
цитирай
3. demar - Здравей, Ами
09.02.2011 16:05
" Енергиите, силите и духовете,
които изграждат света, са тук, въплътени в нещата,
чакащи човешкия дух да ги познае...
и да ги поздрави с "добре дошли". Ж.П.Бур
Хубав ден, Ами !
цитирай
4. amrita - Здравей, Демар!
10.02.2011 10:04
Благодаря за цитата, страхотна фраза!
Да, ние имаме за задачка да познаем света в неговата същност и да го поздравим с безкрайната си любов.

Хубав ден и на теб!
цитирай
5. liliyanaandreeva - Не приемам другите такива, каквите са:
10.02.2011 11:58
- фашизъм
- комунизъм
- фундаментализъм
- мъжка полигамия
- содомия
- проституция
- рекет шантаж и убийства и т.н.
цитирай
6. анонимен - No title
11.02.2011 21:14
Има грешки, най-вече пунктоационни..., а и разни други. :P
цитирай
7. himerahaos - ТОЗИ МАТЕРИАЛ А И ДРУГИ ВАШИ МАТЕ...
13.02.2011 20:43
ТОЗИ МАТЕРИАЛ А И ДРУГИ ВАШИ МАТЕРИАЛИ СЪМ ЧЕЛА В NETLOG .ОЧЕВИДНО ИМАТЕ И ПОЧИТАТЕЛИ ИЗВЪН БЛОГ.ВГ. И ВЪПРЕКИ,ЧЕ ИДВАМ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ В БЛОГ.БГ РАЗБРАХ ЗА ВАС ИМЕННО ОТ НЕТЛОГ.ПРЕДПОЛАГАМ И НА ДРУГИ МЕСТА ВИ ЦИТИРАТ.ОПРЕДЕЛЕНО СЕ РАДВАМ,ЧЕ СТЕ ОТ МАЛЦИНАТА ,КОИТО ИМАТ КАКВО ДА КАЖАТ И ИМАТ ВЪТРЕШЕН ОРИЕНТИР КАК ДА ГО ПОДНЕСАТ НА ОСТАНАЛИТЕ.ТАЗИ ТАЛАНТ РЯДКО СЕ СРЕЩА.
ВИЕ СТЕ ЕРУДИРАНА ЛИЧНОСТ С МНОГО ГАЛАНТНОСТ ПОДНАСЯЩА СВОЯТА МЪДРОСТ ,ЗНАНИЕ И ЛЮБОВ НА ХОРАТА.
ВЕЧЕ СЪМ ВАШ ПОЧИТАТЕЛ.
МИР И ЛЮБОВ
цитирай
8. amrita - 5. liliyanaandreeva - Не приемам другите такива, каквите са:
17.02.2011 16:11
Всеки има право на свой избор
цитирай
9. amrita - 6. анонимен - No title
17.02.2011 16:12
Пръв да хвърли камък, който е безгрешен. Но си вземам бележка - ще внимавам повече с правописа и пуктоацията в следващите си публикации.
цитирай
10. amrita - 7. himerahaos - ТОЗИ МАТЕРИАЛ А И ДРУГИ ВАШИ МАТЕ...
17.02.2011 16:14
Очевидно :) От Вас научавам, че статиите ми са цитирани или публикувани и на други места. Това ме радва, защото ще стигнат до повече сърца. Благодаря за хубавите думи и топлото отношение. Прегръдки и пожелания за щастие и мир!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1841366
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980