Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2012 01:27 - За красноречието на тишината
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1869 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Понякога си толкова объркан в мислите и чувствата, и желанията на другите, че ти се иска ако може по възможно най-сухия и строг начин да ти кажат всичко, ако го подредят в таблица още по добре. И все търсиш обяснения, опитваш се да проумееш, гадаеш всяка дума, всеки жест, времето, което сте били заедно и времето, което сте били разделени. Твоите мисли се кристализират, готов си да ги кажеш толкова просто и ясно, всъщност не си сигурен вече дали можеш да си позволиш лукса на ги кажеш там. И ги казваш в някакъв емоционален момент, граничещ с лудост и затова болезнено откровен - казваш прости неща, прости желания, разкриваш сърцето си, поднасяш го на разтворена длан и тайничко се молиш наум: "Запази го, запази достойството му!"

... а се сблъскваш в стена от непрогледно мълчание.

Какво означава тази тишина, искаш реакция, очакваш да чуеш нещо. Очакваш другия да каже с ясни прости думи какво мисли и иска...а той мълчи, някъде далечен, вече непознат. И ти чакаш реакция, чудиш се на всяка малка двусмислица. Уморена си от двузначия, искаш само яснота и спокойствие, искаш просто малко истинскиа човешка топлота, малко радост - едно прекрасно островче, на което да приютчваш всичко най-ценно и красиво от себе си, за да го запазиш живо в този век на ядрена омраза и изманипулирани игри.

...а отсреща мълчат.

Когато сълзите спрат, когато заглъхне, задавен в тях последния въпрос от сорта на "какво сега значи това?" Когато всички догадки са вече несъстоятелни, разбираш...

...мълчанието ти е казало всичко.





Гласувай:
5



1. karaiany - . . . и точно затова в Началото беше ...
29.05.2012 04:15
...и точно затова в Началото беше Словото....:)
цитирай
2. hopfen - Тежко е такова
29.05.2012 05:36
мълчание, когато всичко е сложено на масата, тежко и тъжно, това е онова мълчание, чиято тишина разстрелва безмилостно, без думичка жал.....
Наздраве за Словото!
цитирай
3. amrita - re:1. karaiany - . . . и точно затова в Началото беше ...
29.05.2012 10:49
Словото е съзидателно. :)
цитирай
4. amrita - re: 2. hopfen - Тежко е такова
29.05.2012 10:50
Наздраве..да тежко е и е безмилостно това мълчание. Но значи ли това, че не е най-красноречивия израз на истинските чувства на другия?!
цитирай
5. amrita - re: анонимен - Благодаря ти са словото, прекрасна Кали-Ами! :)
29.05.2012 10:51
прегръдки и за теб.. Карамбо?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1841095
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980