Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2012 21:27 - Искам да си спомниш нещо, приятелю... искам да си спомниш живота
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 945 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След като прочетеш това, затвори за миг очи и с вътрешния си поглед виж своята първа мисъл, образа, който ще пристигне, мястото, което ще изплува, дума, име, песен... и я запомни.

Има два начина да прекараме живота си. Единият е да караме на автопилот - управлявани, безволеви, слабохарактерни и жалки. другият е живеем осъзнато, правейки изборите си с мъдростта на сърцето си.
Днес искам да ти помогна да чуеш сърцето си. То говори тихо, а езикът му е странен, древен, почти магически, но вярвай, ти можеш да го разбереш, защото имаш своя дух.
И тъй като децата много по-лесно от възрастните умеят това, днес искам да ти помогна да се върнеш назад във времето... за да се доближиш по-близо до истинската си същност.

Опитай се да върнеш в главата си своя първи, весел детски спомен. Спомни си как си играл навън с децата, или как си се катерил по клоните. Спомни си някоя беля, за която си отнасял плесница или тежки думи. Спомни си вкуса на яденето след уморителна и весела игра. Спомни си някоя случка и я задръж максимално дълго в съзнанието си. Пренеси се там, бъди пак на 7, на 5..бъди пак свободен, спонтанен, весел, щур и велик. Спомни си сега чувството, което е било тогава. Спомни си дяволитата усмивка, с която си казваш "и какво толкова ще стане" Спомни си с каква искреност и с какво доверие протягаше ръка, за да се запознаеш с новото момче от квартала. Спомни си вечерите, в които оставаше до късно навън и лъжеше вашите, че не су толкова гладен, спомни си апетита и радостта, с които се хранеше после. Спомни си нещо свое, нещо свидно.
Пренеси се в това усещане, задръж го.. задръж порива, свободата, радостта, вярата, храбростта, мъдростта. Задръж простотата на изживяването...

Опитай се максимално да се откъснеш от всичко днес, опитай се да бъдеш просто отново на 7 и всичко, което е около теб сега, опитай се да си представиш като някакво евентуално бъдеше. Защото нашето днес са нашите детски желания, мечти и очаквания?

Е? Справил ли си се? Такъв ли е света ти? Чувстваш ли удоволетворение, чувстваш ли радост? Чувстваш ли, че си израстнал емоционално, че си по-щастлив, по-уверен, по-свободен.

Почувства ли се като глупака, предал себе си?

Сега си прости, върни се отново в онова състояние, върни се отново, къдто си на седем и задръж усещането. Позволи си да бъдеш за 10 мин отново истински и виж какво искаш наистина. Запитай се какво да направя, за да го получа. Запитай себе си "Какво трябва да сторя?"

Първите мисли, които дойдат в главата ти обикновено са отговори на този въпрос, това са отговорите на сърцето ти.
---

Дали ще го послушаш... изборът  винаги твой!

Скоро навършвам четвърт век на тази земя. Наближавайки този ден имах навика да си правя равносметка. Днес обаче направих друго...стига безмислени навици, които не носят нищо добро. Днес се върнах в дядовата къща, с батковците ми се бяхме качили в черешата и дървото ехтеше от смеховете ни.
Сега ти пиша от тези клони...



Гласувай:
5



1. pevetsa - Ами,
28.07.2012 10:51
Времето не спира своя ход, то брои ... ден, след ден, ...
Бяхме на 7, и наистина, хубаво е да се връщаме отново там, поне за кратко, за да осъзнаем колко сме, ... променени :(
Жива и здрава да си, и си остани такава, ... ЧУВСТВЕНА!
Прегръщам си те топло, и си те благославям!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1840050
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980