Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2012 04:12 - Ами...
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 484 Коментари: 0 Гласове:
4



Ами си намери някаква стара, полузабравена тетрадка със стихове и дълго чте - смя се и плака на себе си и заради себе си.
Но ами не е моментно настроение, а намерение за безусловност... за нея важи единственото паравило "при всички условия"
От известно време Ами заспива предено своя, но е станала сякаш по-студена, отчуждена и по-затворена.
Или Ами просто се научи да пресява плявата от житото и да изпраща единствено безразличие към онези, които се опитват да имат власт над нея. Другите обича, ах, как само ги обича, то този свят е претъпкан с вампири, които все се мъчат да ни докопат в паяжините си.
На Ами обаче спря да й пука за тях, отдалечи ги всички до един от живота си и сега въздуха в малкия й китен свят е много по-поносим за дишане.
Но с учудване установи и може би малко с тъга и съчувствие, че това са прекалено много хора. Прекалено много хора тя изхвърли от живота си и най-вече от мислите си, но най-важното спря да им отделя сила, спря потока на всяка емоционалст... но са толкова много хора, близки хора, стари приятели, стари любови, родители, роднини.
Днес с почуда Ами установява този факт и странно, но не се чувства нещастна или самотна, а напротив - заредена с нова сила, някаква много различна, една такава жива, променяща се..сякаш някъде в най-дълбоките недра ромоли пролетен поток.
Ами се отказа от толкова много хора и колко трудна беше всяка арздяла и колко път извървя до нея, но колко прекрасно - така в сърцето и мислите на Ами се освободи място за нови неща, за нови идеи и усещания, за нови хора.
Излизането от един етап от живота ти явно винаги е съпроводено с много бурни събития вътре в теб. Кой стар ред си отива тихо?! Но навлизането в новото е толкова увличащо и вълнуващо...

Днес прочетох една мисъл:
"Може и да остарявам, но определено отказвам да порасна"

Днес Ами се чувства точно така - свободна да се откаже от порасване, свободна да осатне вярна на себе си, свободна да защити енергията си, свободна да разобличи мъчителите си, просто свободна в мислите и действията си.

Днес Ами усеща в сърцето си повече любов, от когато и да било, но от онази, която не е страст и тръпка и не е лудост, от онази другата, която създава пътища и светове, която е Същност И причина.

Днес Ами е пределено своя на именно тази Любов, от която се усеща като неделима част...





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1832810
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980