Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2012 10:46 - Извинявай!
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 993 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Извинявай... (из - вина)
Да кажеш "извинявай", означава, че се чувстваш виновен за нещо.
Вината винаги има лоши последици за теб и хората, които са я проектирали в теб.
Няма в света виновни.
Вината обаче може да бъде полезна.
Кога? когато служи за "червена лампичка" и сигнализира тревога - нещо се случва във вътрешния ти свят, нещо е нарушено, някаква дисхармония се е настанила в теб.
Когато обърнем поглед не към самата вина и не ставаме нейни роби, а към онова, което ни посочва тя и го поправим.
Извинявай не означава "Прости ми, защото съм скапан да нося това чувство в себе си" или по-благордоното, но абсолютно също по смисъл "Извинявай, защото те нараних"
Извинявай означава пътуване из вината, осъзнаване и будна мисъл.
Пропътувайте малко из хилядите неща, за които се държите виновни и ще разберете, че вината е най-безполезната и спираща устрема ви емоция, която може да се загнезди във вас.
Никога не проектирайте вина в някого, само защото се чувствате наранени от действията му. Не го смачкавайте - помислете, че в живота всичко се връща и вие ще имате възможност да изпитате на свой гръб онова, в което сте го обвинили. Не за наказание, не за гавра на Всевишния, а просто като шанс да разберете и другата страна.

Никой, който обича човека до себе си (приятел, любовник, ученик, дете, родител) никой, който е спосбен на истинска обич не втълпява вина у другия, защото това е като да подадеш отрова на душа, която твърдиш, че обичаш. Такава демонична, изкривена любов, превърнала се в стремеж да властваш над другия е чисто и просто консуматорство.

Няма в света виновни!
И като кажете "извинявай" предизвиквате Съдбата си, приятели, защото думите ни викат случки. Казвайки "извиянвай" предизвиквате вълнение в полето от потенциални възможности, което се превръща в наниз от събития, имащи за цел да ви помогнат в пътуването, което ви предстои.
Казвайки "извиянвай" ие винаги го казваме на себе си и заявяваме готовност да изследваме и познаем нещото, което вината ни посочва. И ако тя ни посочва грешен избор...то интуицията тогава идва на помощ и с малко помощ от съзнатото мислене, вие вярно можете да се ориентирате кое е всъщност в дъното на цялата тази вина, коя е грешката, кой е оня избор, който сте направили някога преди и той ви е довел до тук...

Казвайки "извиянвай" вие се съгласявате да поправите "грешката" и да се изправите пред същата ситуация, да се изправите пред нея толкова пъти, колкото е необходимо, за да си вземете изпита и да сте по-богати с още една опитност.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pevetsa - БЛАГОДАРЯ!
28.09.2012 11:12
БЛАГОДАРЯ ТИ, БЛАГОДАРЯ!
цитирай
2. amrita - :)
28.09.2012 23:40
Прегръдки, Алекс! Нека следващия стих е специален поздрав за теб и сърцето ти, защото знам колко обичаш красотата на любовта, добротата и ... Бог :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1840000
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980