Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2013 10:56 - "Обичам те!" винаги е по-добре да бъде изкрещявано с пълното гърло на дребните жестове
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 602 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 23.01.2013 12:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато от смут, срам, гняв, обида или страх пропуснете шанса на днешния ден да кажете "Обичам те!", въпреки че това ваше "обичам те" съществува в сърцето ви, спрете и се замислете върху една много простичка истина - вие може да не видите повече този човек! Пътищата се разделят, хората си сменят адресите и навиците, свиват по някоя странична пътека, заминават в чужбина или умират.
Ние прекалено много сме свикнали да НЕ ценим времето, което прекарваме с любимите си. Хабим го да им се сърдим, да им крещим, да им вадим кирливите ризи, да играем на инат и така ИМЕННО го пропиляваме. Сякаш казваме на човека до нас - не ми пука за теб, не ми е важно, че сме заедно. Хората се уморяват от тези неща и започват да се оглеждат за пътища, които ги водят настран от нас.
Затова ако наистина обичате някой, просто му го кажете. Даже го изкрещете с пълно гърло, покажете на света колко сте щастливи от това, че обичате някой, позволете на хората да се вдъховят от вашето щастие. И показвайте обичта си - не с материални подаръци - любовта не се купува, хората не се купуват. Оценете човека до вас и платете истинската му цена - никак не е скъпо, нито тежко за изплащане. Това са дребните жестове, с които показвате, че аистина този човек е важен за вас. Защо трябва да го изгубите, за да разберете какво сте имали? Като всеки ден можете да се влюбвате отново и отново в него и да живеете спокойно?
Защо да страдате по изгубения човек, когато може той да си е до вас и да бъдете щастливи? Наистина не го разбирам.

Гордост! Предрасъдъци! Страх! Обида! Какво са те? Пречки към постигане на щастието  - разкарайте ги, за какво са ви?

Много сме глупави, приятели! Теорията я знаем, прекрасно я знаем, а захласнати в сивото на нашето ежедневие, не успяваме да я превърнем в действия.
А е толкова просто - говорете с мек глас, посрещайте и изпращайте скъпите хора винаги до вратата и винаги с усмивка, отделете 1 мин. да се обадите на любимия си и да го питате как е, напълнете жестовете си с нежност. (Знам история, в която едно махане на мъхче от рамото на любимия, предотврати раздяла.) Бъдете открити, откровени, честни. Не лъжете и не си играйте с нервите на любимия, защитавайте го, когато някой се опитва да го смачка пред вас. Не трябват никакви усилия, за да го направите, трябва само сърце, обичащо, човешшко сърце!

Приятен ден!
А сега марш да целунете любимия човек... и винаги помнете, че може да бъде последната ви възможност за това.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1832428
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980