Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2014 16:21 - Трябва да можеш...
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 856 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Трябва да имаш око, за да видиш вампира в човека и човек в звяра.
Трябва да имаш сърце, толкова чисто, че да не осъдиш нито скритата мотивация на единия, нито явната демонстрация на другия.
Трябва да имаш кураж да скъсаш с човека, който изглежда иначе тъй благ и към който си така силно привързан, дори когато той те моли да не го правиш със сълзи в очите, защото живота му без теб щял да е празен, всъщност особено в тези случаи.
Трябва да имаш кураж да се изправиш пред звяра и да провокираш човешкото в него, дори когато се зъби срещу теб, особено когато се зъби срещу теб.
Трябва да имаш най-сетне собствен път и разбирането, че и единия и другия са временна спирка в живота ти, че си се родил в тленна обвивка сам и сам ще си в гроба.
Трябва да имаш в себе си достатъчно благородие, за да можеш искрено да благодариш и за единия, и за другия.
И достатъчно мъдрост, за да превърнеш в познание уроците на болката, която неминуемо ще изпитваш при срещата си и с единия, и с другия.

Много хора се плашат от самотата, защото не я разбират, защото са зависими от нещо друго или от някой друг. А това е признак на робство. По пътят обаче, колкото повече напредваш, толкова по-сам ставаш..и това е прекрасно. Зависимостта от нещо, или още по-лошо от някого (родител, приятел, интимен партньор) е нищо повече от изместване на отговорността да построиш собственото си щастие, едно абдикиране и предоставяне правото на друг да те направи щастлив.

Трябва да имаш спокойствие, за да можеш да ходиш и да срещаш хора и зверове, и да ги подминаваш, без да ги съдиш, но и без да остава в сърцето ти кална следа.
Трябва да можеш да различаваш съзерцанието от наблюдаването.
Трябва да се научиш да живееш предимно със себе си, а после да потърсиш душата си и да видиш какви са нейните цели и задачи. тя ще те тика в ситуации, такива които са й необходими, за да може при развитието им да си натрупа онова познание, което й е нужно, за да мине в по-горно ниво на играта си, да напредне по големия си път, да се развие още мъничко.

Често тя ще ти докарва, както болка и нещастия, така и лесни пътища. Просто я следвай и се грижи за нея. Сърцето ти е твоят телефон за връзка с душата ти (или ако е по-удобно на разбиранията ти..с Господ)

Трябва да можеш да слушаш сърцето си.





Гласувай:
9



1. milady - това ми хареса ...
25.09.2014 16:08
най многоо ,от всичките твои
откачености....и чудатости...
мда, много е добро ...
Успехи и усмивки, Ами..........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1839785
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980