Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2016 08:30 - защо съм „катара“ !?
Автор: katara Категория: Тя и той   
Прочетен: 1434 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                 image

                        Александър Миланов: Kатара се завърна! Системата показва връзката между чакрите, ДНК и звездните портали.

В книгата „Завръщането на свещеното познание на катара" (още за нея вижте тук)юристът Александър Миланов представя системата катара (за която ви разказа и в Списание 8 – брой 6/2012 г.). Интересът е огромен, месеци след първото издание излезе и второ. Информацията в книгата му се базира на лекциите и писмените източници на Йеша Ашаяна. Катара е система за единството между звука и светлината. Разглежда Вселената като 15-измерна времева матрица, създадена преди 950 млрд. г., и пълна с живот. Времето според нея е статично, а всички събития се случват едновременно. Ето какво още разказа авторът.

- Г-н Миланов, имате сериозна професия, а пишете за доста алтернативни и отдалечени от прагматичното неща. Как започна всичко? - Още по време на следването имах много сериозен интерес в областта на езотериката. От 2003 г. се занимавам задълбочено с трансперсонална психология, с астрология, с философия на висшите архетипи, запознавах се с различни религии и езотерични традиции. Мотивацията ми, естествено, е да се опитвам да разбера повече за това кои сме ние, каква е връзката ни с околния свят, откъде произлизаме, накъде отиваме, а отговорите, които намирах, бяха непълни и не достатъчно точни. Беше така до момента, в който се запознах със системата катара през 2010 г., когато случайно попаднах на една разтърсваща лекция на жената, чиито материали описвам в книгата си днес - Йеша Ашаяна, известна преди като Ашаяна Дийн.  В тази лекция - интервю за проекта „Камелот", имах силен отклик на дълбоко вътрешно ниво, че нещата, които се описват, са точни. Когато човек борави с каквато и да е информация, това следва да бъде аналитично, но е добре също да изградим нагласа да усещаме енергията и намерението, вложени в нея - до каква степен резонира с цялостния ни светоглед и с това, което ни се струва правдоподобно. Едно от нещата, които е важно да се разгледат при свещено познание или информация, която претендира за това, е именно спокойното вътрешно възприятие за истинност.   Катара започнах да практикувам през 2011 г. с първа част – биодуховна система, в която се акцентира на връзките между микро- и макрокосмоса, между чакрите и катара центровете в човешкото тяло, измеренията и звездните портали и темплар обозначени зони на планетата. Поставих си цел да разбера конкретните параметри и съотношения на тези взаимовръзки.

- Всеки ли може да практикува катара? - Тя не е секта и не окуражава да изоставиш религията, към която принадлежиш, а обратното - целта е да ти помогне да отсееш кое от тази религия наистина е божествено и кое - примес, който никога не е трябвало да бъде част от нея. Можеш да си християнин, мюсюлманин или будист и да осъзнаеш и оцениш катара и информацията, която е предадена от Съюза на Пазителите. В този смисъл абсолютно всеки може да я изучава и практикува. Едно от най-важните неща, които се споменават още в началото на тази система, е, че тя е и следва да бъде достояние на цялото човечество. 

- Какво харесвате най-много в катара? - Едно от тези неща е, че това е система, която стимулира човек да изследва и да уважава себе си, едновременно с това да уважава другите и да припознава единството на всичко в Космоса. В част от религиите този стремеж към опознаване на скритите ни сили е пречупен с изцяло погрешното убеждение, че тялото е греховно и ние самите сме грешници, които трябва да направят нещо, за да получат опрощение. Визията в катара, която и аз споделям, е не само, че тялото не е греховно, но то е един много сложен, красив инструмент за възстановяване на потенциалите на хората. Тезата за взаимовръзката между всички обекти във Вселената е в процес на доказване и в квантовата физика. В катара се обяснява изключително ясно връзката между микро- и макрокосмоса. Прави се директен паралел между чакрите, ДНК нишките в ДНК шаблона, измеренията и звездните портали на Земята, в галактиката и Вселената. 

- Какво я доближава и отдалечава от религиите? - Системата е онази информация, която е трябвало да бъде в Библията, тя е част от скритите ѝ книги, за които се знае, но не са били представени и мнозина разбират защо това е направено. Всъщност именно свещеното познание на катара и учението за свободата е довело до създаването на всички големи религии – затова могат да се намерят общите моменти между тях. Катара задава и своите постулати, които стават факти в момента, когато бъдат доказани. Например се казва, че имаме 15 основни чакри, а освен тях и още - вторични и третични, а в други религии и учения се говори за 7 чакри, без да се споменават катара центровете. Когато познаваме 7 от 15-те, е все едно да използваме половината азбука, за да пишем – това е непълна информация. Човешкото тяло дава достъп до поне 12 измерения, но когато не знаем за съществуването на морфогенетичните чакри - от 8-а до 15-а, и не умеем да работим с тях, няма как да имаме активна връзка с нашия христов аватар от четвърта хармонична вселена или 12-о измерение.

- Според катара всеки от нас е свързан с 1728 личности. Как можем да си ги представим?  - Може да си представим сграда на четири етажа. Всеки от тях представлява хармонична вселена и на него съществува определена идентичност, която разпределя своята енергия на по-долните етажи в 12 други идентичности. Така на четвъртия етаж имаме един христов аватар, който разпределя енергията си в 12 наддуши на третия. Една наддуша разпределя себе си на 12 души на втория етаж, а една душа разпределя себе си в 12 личности на първия. Ние сме една от тези личности и едновременно с това можем да интегрираме душата, наддушата или аватара си. Животът на всеки е от огромно значение за всички останали и за планетата и една от причините е, че се предава и приема енергия от тези по-високи хармонични вселени, от по-горните етажи. Когато нямаме информация, много по-лесно пренебрегваме другите и можем да решим, че животът им е ненужен и безсмислен. Именно поради това любовта се явява висша форма на интуитивно познание, защото чрез нея помагаме на другите да бъдат по-близо до своя христов аватар и да живеят, следвайки компаса в сърцето си. 

 Смятате, че скоро ще са възможни явления като левитация, регенерация на органи, телепатия... - Да, всичко това очаквам да става възможно, и то не индивидуално, за малцина, а  масово. Когато се превърне във факт, можем ли да си представим колко променен ще бъде  начинът, по който функционира обществото? 

 със съкращение...




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. katara - https://youtu.be/sZRuvIt4NgE
09.07.2016 13:51
Проект човечество /с Ал .Миланов/
цитирай
2. milady - не знам ,какво си мислите,ноо...
10.07.2016 08:37
Истерията в този сайт е прекалена..
става по зле и от мама бе ге ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katara
Категория: Тя и той
Прочетен: 1082885
Постинги: 468
Коментари: 2718
Гласове: 3937
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930