Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2010 23:33 - Ние жените сме много странни за разбиране от мъжете, нали?
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1761 Коментари: 2 Гласове:
4



Днес ми казаха, че имам много шантави мисли. Шантава Ами! И за първи път осъзнах, че това не е нежелание за разбиране, а невъзможност за същото.

Какво може да направи една една жена, когато обича. Когато интуитивно е разбрала, че това ще е мъжа, който ще обича най-силно, когато знае, че сърцето й е познало Истинската любов:
- не мисли за себе си
- единствената тъга, която помрачава щастието й е съмнението, че любимият й не е щастлив
- тя може да направи всичко - да поиска да умре, да се възкреси, да се промени, да забрави всяка рана, да прости, да живее за мига, да се раздава докрай, да казва "тежки" истини, да се престори на враг, да изтърпи много и да знае, че може още толкова, да се усмихва, когато се раздира от болка, да се превърне в хищник ако някой дръзне да нарани любимия й, да бъде безкрайно добра, да се превърне в тиха сянка ако усети, че се натрпва и тежи, да вярва в човека безусловно - в същността му, да е приятел докрай, да се въздържа от съвети, но да не спестява ако види, че той греши, да извърши чудеса, останали невидими и да не чака благодарност, да обича присъствието на Него, да е смирена в обятията му и да се нуждае от тях, но да мълчи тази нужда, защото обича и в отсъствието, да й липсва понякога повече от въздуха, да й е нужен повече от всичко, а да стисне зъби и да се справи сама с всичко, за да не го тревожи, мож еи да го пусне и не само да го пусне, а да направи така, че да я намрази, че да може да тръгне спокоен по избрания от него път, за да не изпитва той тъга и болка и вина - тя може да поеме всичко на гърба си и да не се оплаче никога от товара си, а да го носи с радост и обич.
Какво може да направи една жена, когато е сигурна, че това е Той?
ВСИЧКО! Тя просто може да направи всичко за Него! И не би го сторила за друг, защото друг няма да почувства като част от себе си.
Какво иска тази жена за своето "ВСИЧКО"?
Нищо! Тя никога не иска и няма да поиска нищо, защото я изпълва радост, че дава. И ако понякога изглежда така сякаш чака нещо да се случи, то тя просто се опитва да бъде онова, което мисли, че любимия й иска от нея да бъде. И него прави с радост.
Защото нищо, нищо не може да я разтревожи повече от мисълта, че може да се превърне в причина за неговата тъга, нервност, раздразнение. За нея е най-голямата мъка да не знае как е той, да гадае за състоянията му, защото премного се тревожи за мира му.
Тя не се страхува от нищо, освен от това да не се превърне в рушител на щастието му.
Защото единственото, което иска е Той да живее! Тя има очи, които виждат през планините, тя има ръце, които докосват въпреки пространствата, тя има сърце, което твори светове, въпреки всички стени, тя има силата да отмести хълмовете, да скъси разстоянията и да разруши всички стени, защото е водена единствено от любов!

Тя обича не въпреки несъвършенствата, а заедно с тях. Тя подкрепя, не когато е лесно, а когато е най-трудно. Тя може да рискува да загуби присъствието на любимия си завинаги ако той по някакъв начин страда заради нея. Тя ще бъде там, когато няма пътища, тя ще бъде винаги наоколо, каквото и да се случи с нея, каквото и да се случи с Него.
Тя винаги ще е там и ще обича по същия начин Този мъж, защото не знае друг начин.
Ако той я отблъсне, тя ще си тръгне и ще се помоли за щастието му. Ако той я прокълне, тя ще го благослови. Ако той разбие сърцето й и излъже мечтите й, тя ще събере сетни сили и ще се погрижи да закърпи неговото сърце.
Тя може утре да е на километри от Него, но Той трябва да знае, че винаги е на една ръка разстояние.
Една жена може и то не само на теория за ден да промени света, само и само да не измъчва този, когото обича.
Тя обича любимия така, както обича света, не защото за нея той е целия свят.А защото тя обича света така по принцип, за нея това е истинския начин - дълбоко, всеотдайно, грижовно, тревожно, лудо, тихо, безусловно. От света нищо не се иска да доказва, той се обича такъв, какъвто е. За него се страда, когато страда. За него се правят чудеса, когато е необходимо. Света се обича, защото е, защото съществува.
Светът можеш да обичаш винаги само по един начин - истински.

Усети ли тази любов една жена към някой мъж, то тя може ВСИЧКО!

Шантаво ли е?


Тагове:   Много,   мъжете,   Ние,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. miaa - Не е шантаво, Ами!Напълно те раз...
26.10.2010 12:18
Не е шантаво, Ами!Напълно те разбирам!Това е безусловна любов и не се отнася само за жената!Има и такива мъже, които обичат,като тебе.Винаги съм твърдяла, че безусловната любов е взаимност. Иначе,не се получава!Ако истински обичаш някого, му даваш избор!
Уважаваш и цениш човека до теб! Хубав ден!
цитирай
2. amrita - Не мисля,
26.10.2010 12:47
че подобна любов би могла да остане несподелена. Тя иначе не би достигнала тази дълбочина. Но мъжете са малко по-несетивни и егоизма е по-силен при тях. А когато насреща си имаш човек, който все още е под влиянието на Страхът и Егото, който се разкъсва от вътрешни противоречия...не, той не може да с отпусне и да изпита истинската сила на Любовта. И това води до странни постъпки и наранявания на другия, които сигурна съм не са умишлени.
Хубав ден и на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1840858
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980