Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2012 10:58 - А ти днес... изпи ли си хапчетата?
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 904 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
или Ода за гуруто

Величайте го, братя,
той има наметало...
от вашата вяра,
иначе е гол
(не му го казвайте)

Знае всички отговори,
ала не знае всъщност кой е.

Ще го познаете лесно -
раздава присъди,
наказания, награди
и се храни
с вашата вяра.

Безплатно го прави,
но ако нещо дадете
след лекцията
За благотворителността
и състраданието,
ще трогнете сърцето му.

Но парите са малкото,
което черпи той от вас.
Възхитата го пълни с мощ,
предаността ви с роби.
А уж загърбхме
отдавна ... феодалното.

И ето, че когато го попитах
защо проповядва любов и прошка,
а си позволява да съди хората,
получих най-странния отговор.
"Не аз, Господ чрез мене ги съди"

---
Напоследък има много псевдо - будители, приятели. Много "велики" водачи на човечеството, които, изгубени в своето благородие и величие, се разболяха от духовна гордост. А в очите им - скот като скот! и всеки, дръзнал да оспори думата им е осъден тежко... за враг! Уповават се на Господ, проповядват прошка и отговарят на вашите въпроси. Който е ранен и слаб лесно се уплита...
Всички отговори са вътре в нас, защото ние имаме сърцата и интуицията си.
Всички решения, пред които ще се изправим, са последствия от избори, които вече сме направали, защото Вселената е подчинена на един хармоничен баланс и събитията и мислите ни са само доказателство за причинно-следствената връзка, която свързва всичко в едно хармонично цяло. (Някои го наричат Господ)
Няма добро и зло, енергията е просто енергия, тя руши и създава, но не е емоционално заредена. Душата ни не знае какво е добро и зло, всичко е просто, каквото е. Няма грехове, които се изкупват чрез страдание, има мислоформи, които ние извикваме в главата си и така "програмираме" живота си. Изцяло наш е избора дали ще го направим такъв, какъвто ни харесва, дали искаме да мислим и живеем осъзнато или да караме на автопилот.
Никой не е по-голям от другия. Душата не признава власт, пари и слава, нито ум. Тя не знае какво е високомерие, но не знае и аккво е подчинение - тя е точно това, което е и нищо повече. Няма по-велики души, няма по-велики хора, защото всичко с свързано в Едното.

Аз избрах да не слушам проповедите на хора, които ме убеждават в противното и искат да им отдавам силата си и енергията си, за да задоволят собствеия си глад за енергия. Какво ще избереш ти... е твое решение! Изборът е винаги твой!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 4aiotgluhar4e - А, хубава изненада :)
09.05.2012 23:25
Добре завърнала се, Ами!
Съгласна съм. Напълно! Всеки трябва да е режисьор на собствения си живот, което значи, че никой гуру не трябва да може да му дърпа конците и да му пие енергията. Но трябва и да се научим да се програмираме за добро, по чавешки, както се казва.

Поздрави!
цитирай
2. amrita - Здравей, Чайче!
10.05.2012 00:20
Хубаво си е тук, Ами и енергията й много ми липсваха, особено в последно време. Решението да се завърна беше лесно за вземане ;))
Да..ние така или иначе постоянно си задаваме програми чрез мислите си, защо пък да не се програмираме за един по щастлив и свободен живот. ;)

Добре си ми дошла и благодаря за посрещането!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1841983
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980