Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2012 09:19 - Какво е любовта?
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1267 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 07.12.2012 09:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какво е любовта? Усмивката, когато си помислиш за нечия усмивка и сълзите, когато си помислиш за чуждите сълзи и желанието да разделиш и двете. Умението само с очи да изкрещиш сърцето си и другия да го разбере. Жестовете пълни с внимание, желанието да си по-добър, по-човечен? Или всичко това?
Въпреки цялатта си мощ, любовта е скромна, тя не иска показност, не търси облаги, просто съществува като аксиома на съзнанието ни и ни прави светли и ни прави търсещи. Тя е онази сила, която винаги ни изправя на крака и която ни връща вярата в хората.
Любовта не боли - НИКОГА! Други неща болят, боли липсата, боли обидата, разочарованието, излъганите обещания. любовта не боли.
Тя е онази, която не търси кой е достоен за нея, тя е по-силна толкова, колкото по-лош е човека, толкова, колкото по-труден и тежък е характера му.
Не слушайте хората, които казват "Не си достоен за любовта, не я заслужаваш!"
Истината е, че те не заслужават внимание, защото е егоистично.
Всеки е достоен за любов.

Любовта не те призовава на битки, тя винаги зове към мир и хармония. Тя не обича някой да се бори за нея, защото идва, за да бъде сила за други борби, з това да не изоставяме мечитите си, за това да посветим постиженията си на другите.

Любовта не може да бъде невъзможна, илюзорна, измамна или последна, защото тя винаги е в нас, в кода на сърцата ни и е будната ни съвест и е желанието да търсим нашата итинска същност.

Да, липсват ни хората и понякога бихме дали света си, за да можем да се почувстваме прегърнати. Да, празно е, когато някой си отиде от нас, но любовта си остава в нас. Винаги остава, защото не е пристигала, няма как да си тръгне. Тя е в нас, защото е същност, защото е част от нас - слята, неделима.

Любовта не търси възмездие, тя е много градивна, тя се моли за усмивки и мир. Тя не търси болката и прозрението. Ние го правим, защото приемаме да играем една или друга роля, често приемаме ролята на жертва. Любовта не търпи жертви, не иска някой да жертва силата си за нея, иска да бъде сила.

Любовта не търси вини. Не са й нужни, тя обича да й е чисто, да е спокойно, защото тогава и така е способна да твори света, такъв какъвто е необходим.

Любовта се описва по-лесно като изброим какво не е, защото тръгнем ли да казваме какво Е..спираме. Тя е и това е толкова достатъчно, защото е всичко.

Прекрасен петъчен ден.
Прегръдки от Ами!





Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stix - Съвършено описание на любовта. . .
07.12.2012 14:15
Съвършено описание на любовта...
цитирай
2. amrita - Благодаря,
07.12.2012 17:54
не зная дали е съвършено...знам, че така я усещам аз, че такава я нося в сърцето си и затова така я описвам
цитирай
3. miaa - Невероятна си, Ами! Една красива изповед, изпълнена с любов!
08.12.2012 00:20
Любовта е живот, надежда и отношение към човека до теб, към света..Към хората около теб. Не са случайни срещите с всеки, докоснал любовта ти.
ТЯ Е Стъпало към висините на съзнанието и мир в душата..Безкромпомисна към фалша и безразличието..Огън за сродните души, изпепелил всичко ненужно по пътя им..Един към друг.. Благодаря ти, удоволствие е да влизам в твоя блог!
цитирай
4. анонимен - Aз благодаря
08.12.2012 11:06
за топлите думи - прегръщам те с много любов, мила!
Имам проблеми с логването и най-вероятно и този коментар ще излезе като анонимен :)
Ами
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1842612
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980