Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2010 10:37 - За уникалните таланти
Автор: amrita Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2952 Коментари: 11 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
и уникалния начин на проявяваненето им у всеки човек.

Предстои ми да осмисля добре своя уникален талант, но усещам, че съм на правилна пътека и това ще се случи скоро. Просто си поисках сега малко почивка и си я имам :)

Уникалният талант на човек е свързан с неговата мисия, с истинската цел на живота му. Когато той върви към нея, дори без да се осъзнава, че това е така, уроците се учат по-лесно и с радост. Когато тръгне в обратна посока започват да му се случват всякакви нещастия, които го отчайват, натъжават, затварят. Колкото повече се отдалечаваме от нашето истинско предопределение, толкова повече започваме да се усещаме като сенки, започваме да не харесваме себе си, ставаме страхливи, мнителни, нерешителни.
Но дори в най-големите трудности, онова, което правим най-добре е в нас и се проявява, ние просто сме слепи за проявленията му.
Как да разберем в какво сме най-добри? Когато го правим нищо друго сякаш не е толкова важно, времето се ускорява, забравяме къде сме, светът н съществува, а духът ни ликува (сърцето ни се чувства леко, засмяно, красиво и силно) Когато духът ни ликува - това е Щастие! И разбира се с размисъл. Много причини са ме довели до момента, в който аз, сега, тук седя и пиша тази статия. Когато постигнете някакъв баланс и отворите душите си, ще се научите да виждате по-перспективно и да усещате синята нижка между събитията в своя живот. Всичко има значение. Вие не сте се родили случайно, където сте се родили, вие сте решили, че точно тук ще имате шанса да развиете своя потенциал, да научите уроците си и най-сетне да пристъпите към мисията, която сте си поставили. ето за това ви говоря, когато ви казвам, че сърцето работи с малко повече информация, отколкото ние сме свикнали, то всъщност знае тази цялата перспектива, която вие сте видели преди раждането си и знае как е най-добре да постъпите във всеки един момент. То винаги и всякога ще се стреми да ви помага, защото е връзката ви с вашия дух. То ви разкрива вашата лична задача и ви приближава към пътя ви.
Уникалният талант на човек не ни е даден, за да извличаме полза от него за себе си. Той е в полза на човечеството, той е в полза на еволюцията, на прогреса. Той няма как да не бъде полезен и за нас самите, защото първо, правейки го сме щастливи и това ни е напълно достатъчно и второ... няма друг човек, който да се справя по същия начин със същото нещо - това е истинското съзнание за постоянно богатство, както на духа, така и на материалното ни тяло.

Понякога наблюдавам не само себе си в тази перспектива, а и другите. И особено онези, които зная, че са от моята духовна група (с тях ти е мило общуването, с тях изпитваш наслада от мълчанието, с тях имаш усещането, че когато работите заедно по някакъв проект - той не може да не се получи) Мисля си от вчера, че всъщност, когато успеем да "се съберем", групичката ни би следвало да изпълни задача, която ще даде голям тласък на еволюцията, защото талантите ни сякаш се допълват и си взаимодействат...за нещо, което стои пред нас като задача. Тя е някаква обща. Трима съм усещала като част от себе си и при общуването ми с тях, това знание не ме е напускало и за миг. Ще видим, това е нещо, което предстои да разбирам и осмислям.

О! Забравих! Когато сте на верния път - има знаци, проблясъци на пътя, те ви помагат да вървите по-уверено, те са вашите "доказателства" и ви служат, както за затвърждаване на идеите, така и за насока. Да се отвориш за знаците е лесно, просто приеми, че няма секунда в твоя живот, в който да не можеш да видиш по външния свят докъде си стигнал по предварително начертания от теб план. Не става дума сега да мине куче и иве да изпаднете в дълбок размисъл "Сега това какво значи?" Кучето не е минало случайно, разбира се, но това не значи непременно, че ви показва нещо кой знае какво. Но може и да бъде така. Просто поддържайте интуицията си будна за знаците и мислите, които пристигат в главата ви, когато не сте ги викали. Защото те също са знаци. И ако си помислите, че трябва да се обадите на някой, или се сетите за човек, който дълго време не сте виждали - последвайте този импулс. Това ще ви донесе послание или ще донесе послание на този човек. Тук си припомнете всички ония закономерни случайности, които ви се случват. Тук са рандевутата. Когато нещото, което предтои да разберете е наистина важно - знакът е по-отчетлив.

Толкова! Не че не ми се пише мноооого дълго по темата, но мисля, че ще впусна в повторения. Прекрасен и вълнуващ ден от мен, творете се и творете света!

Поздрави, прегръдки,
обич и усмивки от Ами!




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Благодаря ти, скъпа Ами!
03.11.2010 11:41
Невероятно е, как ми преля мъдростта на сърцето си! И ... "сърцето ми се чувства леко, засмяно, красиво и силно" само от две твои кратки есета :) Потенциалът на духа ти е безкрайно силен! Хубав ден, прегръщам те!
цитирай
2. miaa - Ти си щастлива, Ами! Да познаваш ...
03.11.2010 11:58
Ти си щастлива,Ами! Да познаваш себе си, да виждаш нещата, такива каквито са, да се стремиш към духовните ценности е истинско щастие! С обич :)
Хубав ден :)
цитирай
3. ferdi - Чудесно написано! :) Поздрави!
03.11.2010 14:26
Чудесно написано! :) Поздрави!
цитирай
4. amrita - Благодаря и на двете ви!
03.11.2010 14:28
Радвам се, че се познаваме. Ще имаме много общи споделености или начинания. Да, миаа, щастие е...няма друга дума :)
Изпращам ви много любов и пожелание за невероятни открития :)
цитирай
5. amrita - О, и мълчаниеотнадежда,
03.11.2010 14:29
потенциалът на всеки човек е неограничен... няма нито горна, нито долна граница... ние сме безкрайности. Но все пак разбирам защо го казваш и те прегръщам благодарствено
цитирай
6. amrita - Добре дошъл, ферди!
03.11.2010 14:30
Прегръдка с много обич!
цитирай
7. анонимен - :))
03.11.2010 14:45
Понеже прочетох и предишния ти пост и понеже вече си имаш възклицания "ах" "ох" "супер", "цун", "гун" и т.н. - да попитам: Тези неща преразказваш ли ги, прочетени от някъде? Пишеш ги, за да се убедиш в тях или какво? Въобще защо ги афишираш? Чисто любопитство - по най-неутрален начин.
цитирай
8. amrita - :)
03.11.2010 14:55
Изживявам ги, афиширам изживяванията си, защото вярвам безусловно в собствената си същност, която спонтанно ме кара да вземам решенията си. То не са и решения...друго е, не мога точно да го обясня с думи...действията си. И го афиширам, предпочитам думата споделям :), защото това е...не зная някакъв мой багаж сякаш, чуствам се длъжна пред себе си да го направя.
Благодаря, че си прочел макар и неутрално...знам, че някога ще ме разбереш. Поздрави!
цитирай
9. karambol5 - Поздрави и прегръдки, Ами :) Т...
03.11.2010 16:39
Поздрави и прегръдки , Ами :)
Твори се !
цитирай
10. amrita - И ти, приятелю
03.11.2010 16:51
с много обич и внимание :)
цитирай
11. panazea - Поздрав , Амрита!
03.11.2010 18:12
:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrita
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1842501
Постинги: 1583
Коментари: 3804
Гласове: 5980